Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξακολουθεί να μαίνεται το πύρινο μέτωπο αφού για δεύτερο 24ωρο μαίνεται η φωτιά στα Γεράνεια Όρη με περισσότερα από 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης να έχουν γίνει στάχτη.

Διαβάστε ακόμα: Φωτιά στον Σχίνο: Λυσσαλέα μάχη των πυροσβεστών για να σώσουν το Αλεποχώρι

Στην περιοχή αυτή τη στιγμή επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 89 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ & το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Κινητοποιήθηκαν 8 Α/Φ, 4 PZL, 2 E/Π καθώς & 1 Ε/Π του ΠΣ ως συντονιστικό. Ήδη από το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν από αέρος 8 καναντέρ και 4 πεβετέλ, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1395579148526133249?ref_src=twsrc^tfw

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 5-6 μποφόρ που κατά τη διάρκεια της νύχτας έφτασαν και τα 7 μποφόρ. Αυτή τη στιγμή η μάχη με τις φλόγες δίνεται στις Αιγειρούσαι, στο χάνι Δερβένι και στην περιοχή Πεσκενέα.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αρχιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης έκανε λόγο για μία πολύ μεγάλη πυρκαγιά λόγω των πολλών διάσπαρτων εστιών. Πληροφορίες αναφέρουν πως περισσότερα από 6 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. Στο σημείο παραμένει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού καθώς εξετάζουν στοιχεία πέρα από την αρχική αναφορά ότι η φωτιά ξεκίνησε από καύσιμο υπολειμμάτων σε ελαιοτριβείο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA