Μενού
  • Α-
  • Α+

Καμένη γη και στάχτες παντού αντικρίζει κανείς στις περιοχές από όπου πέρασε η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Λουτρακίου. Όπως φαίνεται από τα βίντεο και τις φωτογραφίες του Reader, η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια ενώ έχει κάψει πάνω από 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στον Σχίνο: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες για δεύτερο 24ωρο

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το καταστροφικό πέρασμα της φωτιάς:

Η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες ήταν ολονύχτια, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν συνολικά 12 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα που συνδράμουν από αέρος για την κατάσβεση της φωτιάς.

Αυτή την ώρα, οι μεγάλες εστίες της πυρκαγιάς είναι στις περιοχές Χάνι Δερβένι, Αιγερούσες και Ντουράκος, έξω από το Αλεποχώρι, ενώ παραμένει μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς. Οι εστίες της παραμένουν πολλές και ενεργές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις αντιμετωπίζουν δραστικά. Όσον αφορά τους ανέμους κόπασαν και είναι πλέον γύρω στα 4 μποφόρ. 

Πως ξεκίνησε η πυρκαγιά

Όπως δήλωσε κατά την ενημέρωση για τη φωτιά την Πέμπτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τα αίτια της φωτιάς είναι υπό διερεύνηση. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ενημερωτικά για τη μεγάλη φωτιά στην Κορινθία. Η φωτιά ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης σε ελαιώνα στην περίμετρο του χωριού Σχίνος, με ανέμους έντασης 7-8 μποφόρ. Έγιναν απομακρύνσεις κατοίκων σε πολλές περιοχές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA