Μενού
  • Α-
  • Α+

Στον οικισμό Παπαγιαννέικα βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ώστε να κάνει αυτοψία για τη φωτιά που καίει από την Τετάρτη στον Σχίνο Κορινθίας. «Όλες οι επίγειες δυνάμεις είναι εδώ. Εδώ είναι μία από τις γραμμές άμυνας, είναι η πιο σημαντική. Είναι σε ύφεση η φωτιά» σχολίασε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την άφιξή του.

Διαβάστε ακόμη: Το Reader στον Σχίνο καταγράφει τις εικόνες απόλυτης καταστροφής (Βίντεο και φωτογραφίες)

Η φωτιά συνεχίζει να καίει στην περιοχή και σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς έχει κάνει στάχτη περίπου 50.000 στρέμματα, με τα Γεράνεια Όρη να είναι στο επίκεντρο.

Νέες αναζωπυρώσεις της φωτιάς παρατηρήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής και γι αυθτό το λόγο άλλωστε δόθηκε προληπτική εντολή για να εκκενωθεί ο οικισμός Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα, όπως και έγινε.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς. Γι' αυτό και οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν επικεντρωθεί σε δύο μέτωπα και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος και στο Χάνι Δερβενίου. Ο καιρός, όμως, κάνει πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, καθώς οι άνεμοι πνέουν με ένταση 4-5 μποφόρ. 

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: «Μέχρι το βράδυ θα έχει οριοθετηθεί»

«Μέχρι το βράδυ η φωτιά που ξέσπασε στον Σχίνο θα έχει οριοθετηθεί» δήλωσε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο κ. Κολοκούρης τόνισε ότι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δυσκολεύτηκαν να ελέγξουν τη φωτιά καθώς δεν υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες.

Εσχατη λύση τα μηνύματα του 112

Τη δική του απάντηση σε όσους αναφέρουν ότι δεν λειτούργησε το 112 για την ενημέρωση των πολιτών για τη φωτιά που ξέσπασε στον Σχίνο Κορινθίας και συνεχίζει να κατακαίει για δεύτερο 24ωρο έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε: «Το 112 είναι η έσχατη λύση. Ακούω μια κριτική τις τελευταίες ημέρες. Είναι το τελευταίο εργαλείο που έχουμε για την απομάκρυνση των πολιτών. Στις περιπτώσεις που είδαμε ότι ζητήματα υπερτοπικά θα έβαζαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, τότε ενεργοποιήθηκε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA