Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύο self test θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Μαΐου ως και το Σάββατο 29 Μαΐου, όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και όσοι έχουν ατομική επιχείρηση.

Τα self test θα είναι για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ένα, δηλαδή για την εβδομάδα από 24 Μαΐου και ένα για την επόμενη, από 31 Μαΐου. Ωστόσο δεν ξεκαθαρίστηκε αν θα είναι υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους. Ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε πως θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από τα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών.

Ο κ. Χαραδαλιάς σημείωσε μεταξύ άλλων πως: «Διευρύνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η διάθεση των self tests σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας, με την υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στις πλατφόρμες της Εργάνης - για τους εργαζόμενους  του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, και της απογραφής - για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι χθες είχαν διατεθεί συνολικά 13.596.127 self tests σε 3.251.334 πολίτες και έχουν υποβληθεί 9.072.577 ψηφιακές δηλώσεις. Τα στοιχεία αυτά κατατάσσουν τη χώρα μας στην κορυφή της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στις 4 πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών tests σε μαζική κλίμακα, βάσει του ECDC. Τέλος, έχουν καταγραφεί 19.641 θετικά κρούσματα - μετά και από επιβεβαίωση του αποτελέσματος του self test με PCR ή rapid test».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA