Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της ΕΛ.ΑΣ. έχουν σκίτσο του ενός δράστη της άγριας δολοφονίας της Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά, το οποίο προέκυψε μέσω των περιγραφών του συζύγου της νεαρής.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: Λίστα 25 υπόπτων για τη δολοφονία έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. - Έρευνες και στη γεωργιανή μαφία

Πρόκειται για αυτόν που ο σύζυγος έχει περιγράψει ως «κοντό» και τον οποίο ο 32χρονος πιλότος είπε στις πρώτες του καταθέσεις ότι είδε, αφού κατά τη διάρκειας της μάχης του με την Κάρολαϊν, του έπεσε το προστατευτικό που φορούσε στο πρόσωπό του. Ο 32χρονος πιλότος έχει καταθέσει ότι η εικόνα πλησιάζει πάρα πολύ σε αυτό που μπορούσε να δει όντας δεμένος και έχοντας μικρή ορατότητα από το ένα μάτι. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αυτή η περιγραφή έχει μικρύνει τη λίστα των υπόπτων σε 30 με 35 άτομα από τα 150 αρχικά, καθώς η έρευνα των αρχών έχει επικεντρωθεί σε σεσημασμένους που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τη Δικαιοσύνη.

Υπάρχουν επίσης αρκετά «ορφανά» δείγματα DNA στη σοφίτα του σπιτιού, τα οποία προς το παρόν δεν φαίνεται να ταυτοποιούνται με την τράπεζα δεδομένων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Σχετικά με τις εικασίες που γίνονται σχετικά με το έγκλημα, φαίνεται πως οι αρχές έχουν δώσει απαντήσεις σε αρκετά από τα ερωτήματα που έχουν ανακύψει τις τελευταίες ημέρες. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για τυχαία εισβολή και σπείρες που εισβάλουν σε σπίτια που έχουν ελλιπή μέτρα ασφαλείας, και ενδεχομένως πολλές φορές επιδιώκουν να είναι οι ένοικοι μέσα προκειμένου να τους βασανίσουν και να τους πουν πού κρύβουν χρήματα ή κοσμήματα.

Τρία οχήματα στο «μικροσκόπιο»

Επιπλέον, στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται τουλάχιστον τρία ύποπτα οχήματα που το κρίσιμο χρονικό διάστημα έχουν αποτυπωθεί σε κάμερες ασφαλείας και σε βίντεο, ωστόσο ακόμα δεν έχει πιστοποιηθεί αν είναι ένα από αυτά που χρησιμοποίησαν οι δράστες γιατί ακόμα δεν έχει αποτυπωθεί κάποια μία πινακίδα που θα μπορούσε να παραπέμπει στον κάτοχο του ΙΧ, ή σε τυχόν κλεμμένο όχημα. Η γενική αίσθηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι ότι οι έρευνες είναι σε πολύ καλό επίπεδο, τουλάχιστον όσον αφορά στην ταυτοποίηση τουλάχιστον ενός εκ των δραστών.

Λίστα με 25 ονόματα

Όπως μετέφερε νωρίτερα το Open, οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει μια λίστα με 25 υπόπτους, οι οποίοι έχουν σκιαγραφηθεί από τις μέχρι τώρα περιγραφές. Από την προσεχή Δευτέρα (24/5), θα διεξαχθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια μια νέα, εξειδικευμένη έρευνα ώστε η αστυνομία να ερευνήσει τα δείγματα DNA που έχουν βρεθεί στο σημείο. Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας έχει ενεργοποιήσει ένα δίκτυο πληροφοριοδοτών, σε συνεργασία με το τμήμα διαρρηκτών, και ερευνούν τη δράση συγκεκριμένων ατόμων και ειδικότερα εκείνες της ημέρες, που ήταν ακόμα ημέρες καραντίνας. Η αστυνομία δέχεται διαρκώς τηλεφωνήματα από πολίτες που θέλουν να δώσουν πληροφορίες.

Έρευνα στη γεωργιανή μαφία

Εκτός από το υλικό των καμερών ασφαλείας, η αστυνομία προσπαθεί να διεισδύσει και στον στενό κύκλο των φυλακισμένων μελών της γεωργιανής μαφίας, τα οποία βρίσκονται στις φυλακές Αλικαρνασσού στην Κρήτη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαβίβασε έγγραφο, με το οποίο ζητούσε λίστα αποφυλακισθέντων για ειδεχθή εγκλήματα, όπως οι ληστείες μετά φόνου ή οι βιαιοπραγίες στη διάρκεια ληστειών, με έμφαση κυρίως σε συγκεκριμένες ομάδες εγκλείστων, ο τρόπος λειτουργίας των οποίων συνάδει με το προφίλ των καταζητούμενων δραστών στα Γλυκά Νερά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA