Μενού
  • Α-
  • Α+

«Γροθιά στο στομάχι» οι εικόνες πάνω από το Αλεποχώρι που αποτύπωσε με drone η ομάδα Up Stories με το πριν και το μετά τη μεγάλη φωτιά. Η σύγκριση με τις ειδυλλιακές εικόνες του πρόσφατου παρελθόντος προκαλούν αβάσταχτο πόνο και θλίψη σε όλους αλλά ειδικότερα στους κατοίκους αυτών των περιοχών όπου μέχρι πρόσφατα απολάμβαναν ένα ειδυλλιακό τοπίο.Σύμφωνα μάλιστα με δορυφορικές εκτιμήσεις των καμένων εκτάσεων στην Ανατολική Κορινθία και τη Δυτική Αττική μετά την ύφεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας το βράδυ της Τετάρτη 19/05, δείχνουν ότι περίπου 71.285 στρέμματα έγιναν στάχτη μέσα σε διάστημα λιγότερο των 3 ημερών. 

Διαβάστε ακόμη: Πέτσας για φωτιά στα Γεράνεια Όρη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή

Παρεμβάσεις για την ανακούφιση των πυρόπληκτων από τη φωτιά στα Γεράνεια Όρη που δεν έχει οριοθετηθεί επίσημα και εξακολουθεί να μαίνεται για τέταρτο 24ωρο ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι θα διατεθούν 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες και μέχρι 6.000 ευρώ για τις δαπάνες οικοσκευής. Επιπλέον προσέθεσε ότι η περιοχή «αναμένεται να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να έχουμε τις απαιτούμενες γρήγορες διαδικασίες, ενώ το κράτος θα λειτουργήσει με το μοντέλο που λειτούργησε από την κακοκαιρία “Ιανός” στην Καρδίτσα». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA