Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύο self test σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς επίσης και στους ελεύθερους επαγγελματίες, θα διατίθενται στα φαρμακεία από αύριο Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τo ένα θα αφορά την εβδομάδα από 24 έως 30 Μαΐου και το άλλο την εβδομάδα από 31 Μαΐου έως 6 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη: Self test: Επικίνδυνα τα απόβλητά τους για την υγεία – Προειδοποιούν οι ειδικοί

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με γραπτή ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά κατ' αυτόν τον τρόπο διευρύνεται η διάθεση των self tests σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας, με την υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στις πλατφόρμες της ΕΡΓΑΝΗ.

Υποχρεωτικά τα self tests στον ιδιωτικό τομέα

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, τα self test «θα είναι για τον ιδιωτικό τομέα υποχρεωτικά την επόμενη εβδομάδα».

«Θα υπάρχει ένα τεστ ανά εβδομάδα, θα μπαίνει κανείς στην πλατφόρμα του gov.gr, στο self-testing.gov.gr και μετά όταν κάνει τη δήλωση κάποιος, θα παραπέμπεται αυτόματα στην ΕΡΓΑΝΗ οπού και θα δηλώνει το αποτέλεσμα, είτε θετικό είτε αρνητικό. Το ίδιο ισχύει για το δημόσιο και για τους ελευθέρους επαγγελματίες», σημείωσε σχετικά.

Πότε και πώς θα δηλώνεται το αποτέλεσμα

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, για το χρονικό διάστημα 24 - 30 Μαΐου, μπορεί κάποιος εργαζόμενος να προσέλθει στην εργασία του την Δευτέρα και να δηλώσει το αποτέλεσμα του self-test αργότερα εντός της εβδομάδας. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας υποχρεούνται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», στο οποίο οδηγούνται αυτόματα, αφού μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέξουν «Δήλωση Αποτελέσματος self-test για εργαζόμενο».

Στους έχοντες ατομική επιχείρηση συστήνεται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ, εισερχόμενοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέγοντας στη συνέχεια «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19». Σημειώνεται ότι, την εβδομάδα από 24/05/2021 έως 30/05/2021, τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ, κατά τους επιτόπιους ελέγχους, που θα διενεργούν, θα παρέχουν και σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σε εργοδότες και εργαζόμενους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA