Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις τελευταίες ώρες, η Ελληνική Αστυνομία ξεσκονίζει τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από την άρση απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, προκειμένου να καταλήξει στους πιθανούς δράστες του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά. Είναι μια σημαντική έρευνα για τους ανθρώπους του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι φαίνονται βέβαιοι πως στην περιοχή υπήρχε τσιλιαδόρος και πως με κάποιον τρόπο επικοινώνησε με τους δράστες.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά - Μπαλάσκας: Θέμα χρόνου η σύλληψη του δολοφόνου

Αυτό συνέβη με κινητό τηλέφωνο, που βρισκόταν μέσα στη μονοκατοικία. Μέχρι στιγμής, φαίνονται αρκετά κινητά τηλέφωνα να ήταν ενεργά στη συγκεκριμένη περιοχή τη δεδομένη ώρα και οι αστυνομικοί έχουν αρχίσει να περιορίζουν τις έρευνές τους σε πιο στενό κύκλο, καθώς αρκετοί αριθμοί τηλεφώνων δεν δικαιολογούν την παρουσία τους στην επίμαχη περιοχή και εκείνες τις ώρες, κατά τις οποίες τελέστηκε το έγκλημα.

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών που εξετάζουν τη δολοφονία της Κάρολαϊν μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά βρίσκονται πολλά κινητά τηλέφωνα, που ήταν ενεργοποιημένα το επίμαχο δίωρο, 4.30-6.30 τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου. Κάποια από αυτά δεν αποκλείεται να ανήκουν και στους δολοφόνους της 20χρονης μητέρας. Πρόκειται για πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις που έχουν ενεργοποιήσει και κεραίες εκπομπής σημάτων στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως αναδεικνύεται από τα πρώτα αποτελέσματα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου και της σάρωσης των κεραιών. Αρχικά, γίνεται η ταξινόμησή τους προκειμένου να βρεθούν οι κάτοχοι και να διαπιστωθεί αν δικαιολογείται η παρουσία τους στα Γλυκά Νερά. Αν δηλαδή είναι κάτοικοι της περιοχής ή επισκέπτες, αν ανήκουν σε αλλοδαπούς ή «αχυράνθρωπους». 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είναι αρκετές αυτές οι συνδέσεις που φαίνεται να μη δικαιολογείται η παρουσία τους και γι’ αυτό τοn λόγο θα γίνει μια συνδυαστική έρευνα αν αυτές οι ύποπτες συνδέσεις έχουν ενεργοποιήσει τις ίδιες κεραίες εκπομπής σήματος στην περιοχή και τις ημέρες πριν από τη ληστρική εισβολή και τη δολοφονία της Κάρολαϊν.

Έρευνα σε μέλη συμμοριών

Μέλη συμμοριών που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου των υπόπτων που έχουν καταρτίσει οι αστυνομικοί για τη στυγερή δολοφονία στα Γλυκά Νερά. Οι έρευνες βρίσκονται πλέον σε καθοριστικό σημείο για την αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών. Πρόκειται για μέλη συμμοριών, που έχουν απασχολήσει τις αρχές και κάποιοι από αυτούς έχουν αποφυλακιστεί πρόσφατα. Οι περιγραφές για τους 3 δράστες αποτελούν κρυφό «άσο» στο μανίκι των αστυνομικών, που κατάφεραν να καταλήξουν στη συγκεκριμένη λίστα.

Στις πιάτσες, όπου συγκεντρώνονται άτομα που στο παρελθόν είχαν εμπλακεί σε ληστείες, προσπαθούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες οι αστυνομικοί για τον «κοντό» που σκότωσε την Κάρολαϊν και τους δύο «ψηλούς», που απειλούσαν τον 32χρονο σύζυγό τους ότι θα σκότωναν το παιδί τους εάν δεν αποκάλυπταν πού έκρυβαν τα χρήματα. Οι αστυνομικοί στέκονται στο γεγονός πως, σύμφωνα με τις περιγραφές, ο ένας κακοποιός κρατούσε πιστόλι χρώματος μαύρου και ο άλλος χρώματος ασημί. Για τους έμπειρους αστυνομικούς, αυτό δεν είναι τυχαίο και σχετίζεται με την ιδιόμορφη ιεραρχία μέσα στη συμμορία.

Εξειδικευμένη εξέταση σε μείγματα DNA

Η μάχη των στοιχείων συνεχίζεται και από τη Δευτέρα (24/5), εξειδικευμένοι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να ξεδιαλύνουν τα στοιχεία που έχουν βρει μέσα στη μονοκατοικία στα Γλυκά Νερά, ώστε να βάλουν στη «φαρέτρα» των αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών όσα περισσότερα δεδομένα γίνεται. Στόχος της αστυνομίας είναι να βρεθούν όλα τα μέλη της συμμορίας που ήταν στο σπίτι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA