Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη στιγμή που οι έρευνες της αστυνομίας για τους δράστες του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά και της δολοφονίας της Κάρολαϊν συνεχίζονται, ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο εντοπισμός και η σύλληψή τους είναι θέμα χρόνου.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά – Καλλιακμάνης: Μόλις έλυσαν το σύζυγο της Καρολάιν έκλαψε – Δεν θα βοηθήσει τις έρευνες το σκίτσο

«Όλα καταδεικνύουν ότι είμαστε σε καλό δρόμο, ότι οι έρευνες έχουν προχωρήσει σημαντικά και τα στοιχεία που έχουν προκύψει έχουν αρχίσει να συνδυάζονται με μεθόδους εγκληματολογικής επάρκειας. Όταν δένει το ένα με το άλλο, προκύπτουν νέα στοιχεία. Είναι θέμα χρόνου, αλλά το πόσος χρόνος δεν μπορώ να το πω», είπε ο κ. Μπαλάσκας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε:

«Ακούω απίστευτα πράγματα. Είναι μια σφραγισμένη έρευνα από σοβαρούς αστυνομικούς. Ό,τι είναι ιδιαίτερο ή περίεργο, ερευνάται αμέσως. Δεν διαψεύδω ούτε επιβεβαιώνω ότι υπάρχει σκίτσο του ενός δράστη. Εάν αναφέρουμε στοιχεία της έρευνας δημόσια, μόνο κακό κάνουμε».

Αναφορικά με τον Γεωργιανό που συνελήφθη και κρατείται στη ΓΑΔΑ, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμιά σχέση με την υπόθεση στα Γλυκά Νερά: «Η μεταγωγή του Γεωργιανού στη ΓΑΔΑ δεν σχετίζεται με την υπόθεση. Από όσα μπορώ να γνωρίζω, ο Γεωργιανός είχε συμμετοχή σε ένα άλλο έγκλημα, για το οποίο είναι κατηγορούμενος και έχει προφυλακιστεί. Δεν υπάρχει κάποια σχέση με το έγκλημα των Γλυκών Νερών, απ' όσο μπορώ να γνωρίζω.»

Γλύκας: Πάμε για τρεις ισόβιες καθείρξεις στους δράστες

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας μίλησε για τις κυρώσεις που περιμένουν τους δράστες του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά: «Στην περίπτωση των Γλυκών Νερών, έγκλημα με ιδιαίτερη σκληρότητα και βαρύτητα, θα έχουμε τρία αδικήματα και θα πάμε σε τρεις ισόβιες καθείρξεις, με κάθε επιφύλαξη. Γίνεται πολύς λόγος για το ελάχιστο όριο κάθειρξης από τα 16 στα 18 και για κάποια αδικήματα, υπάρχει πρόταση από τα 3/5 να πάει στα 4/5 πραγματικής εκτίσεως. Δηλαδή, εάν η ποινή είναι 20 χρόνια, να εκτίει τα 16», τόνισε ο κ. Γλύκας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA