Μενού
  • Α-
  • Α+

Με μια δόση, 6 έως 12 μήνες ύστερα από τη νόσηση, θα εμβολιάζονται όσοι «πέρασαν» τον κορονοϊό, σύμφωνα με όσα είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κυρία Μαρία θεοδωρίδου στην ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού. Όπως είπε η κυρία Θεοδωρίδου, μέχρι και τώρα το σχήμα περιλάμβανε 2 δόσεις εμβολιασμού και για όσους είχαν νοσήσει, όμως όπως φάνηκε από πρόσφατες μελέτες, η διάρκεια των εξουδετερωτικων αντισωμάτων ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που πιστεύαμε αρχικά, τόνισε. Άλλη μελέτη, την οποία επικαλέστηκε η κυρία Θεοδωρίδου δείχνει ότι τα εμβόλια τόσο της Pfizer όσο και της AstraZeneca δείχνει ότι είναι αποτελεσματικά και στις μεταλλάξεις, καθώς μετά τις δύο δόσεις παρατηρήθηκε προστασία κατά 86% και 66% και από τη βρετανική και από την ινδική. Για τον εμβολιασμό των εγκύων είπε ότι είναι ασφαλής και ότι θα πρέπει να γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τον προσωπικό γυναικολόγο στον οποίο υπάρχει εμπιστοσύνη. 

Τι είπε για το αν θα γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο και για άλλους εργαζομένους 

Ερωτηθείσα για το θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολίων όπως έγινε και για την ΕΜΑΚ, απάντησε: «είναι ανοιχτό».

Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 35 - 39 

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια (PfizerModernaAstraZenecaJohnson & Johnson) για την ηλικιακή ομάδα 35-39 ετών την Τετάρτη 26 Μαΐου, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό στο υπουργείο Υγείας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: 1.381 τα νέα κρούσματα - 563 οι διασωληνωμένοι και 50 νέοι θάνατοι

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό με όλα τα σκευάσματα για την ηλικιακή ομάδα 35-39 ετών θα ανοίξει την Τετάρτη 26 Μαΐου. Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, 145.000 άνθρωποι ηλικίας 40-44 ετών έκλεισαν ραντεβού μετά το άνοιγμα των της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό τους με όλα τα σκευάσματα. Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας είχε ανοίξει την Παρασκευή 21 Μαΐου. Επίσης, πάνω από 1.800.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA