Μενού
  • Α-
  • Α+

Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2021 ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 35 - 39 ετών με όλα τα εμβόλια  κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Η ομάδα αυτή εμβολιαζόταν ως τώρα μόνο με AstraZeneca.

Διαβάστε ακόμη: Δένδιας από το Σότσι: Τι θα κάνει η Ελλάδα με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

Ταυτόχρονα, όπως ελέχθη, προχωρά με ταχείς ρυθμούς και η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» στα νησιά. Μέχρι στιγμής ο μέσος όρος εμβολιαστικής κάλυψης με μία δόση στα νησιά είναι 30%, ενώ το ποσοστό των ολοκληρωμένων εμβολιασμών ανέβηκε στο 20%. Σύρος και Σαντορίνη δε, κατέγραψαν μεγάλη αύξηση στους εμβολιασμούς. Συγκεκριμένα η εμβολιαστική κάλυψη της Σαντορίνης σε ολοκληρωμένους εμβολιασμούς αυξήθηκε από το 11% στο 25% και η Σύρος από το 12% στο 23%. Για την εβδομάδα που διανύουμε, στα 19 νησιά η συντριπτική πλειοψηφία των ραντεβού ξεπερνάει το 90%. Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» αφορά σε 19 νησιά νησιά στα οποία θα γίνει ο εμβολιασμός των κατοίκων με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.Αυτά είναι: η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Λέσβος, η Χίος, η Ζάκυνθος, η Σαλαμίνα, η Κεφαλονιά, η Κως, η Σάμος, η Λευκάδα, η Σύρος, η Νάξος, η Σαντορίνη, η Λήμνος, η Κάλυμνος, η Θάσος, η Μύκονος, η Πάρος και η Αίγινα.Τα συγκεκριμένα νησιά ενισχύονται με επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα από τις δυνάμεις του Ε.Σ.Υ. και κινητά συνεργεία εμβολιασμού που θα υποστηρίξουν την ολοκλήρωση του καθολικού εμβολιασμού.

Την Τετάρτη όλα τα εμβόλια για τους 35 - 39 ετών

Τα άτομα ηλικίας 35-39 ετών από την Τετάρτη 25 Μαΐου 2021 θα μπορούν μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν με τα σκευάσματα: 

Μέχρι χθες Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 είχαν πραγματοποιηθεί 5.012.666 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα. Οι 3.281.580 εμβολιασμοί έχουν γίνει με μία δόση και οι 1.813.815 έχουν ολοκληρωθεί. 

Μία δόση εμβολίου για όσους έχουν νοσήσει 

Με μια δόση, 6 έως 12 μήνες ύστερα από τη νόσηση, θα εμβολιάζονται όσοι «πέρασαν» τον κορονοϊό, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κυρία Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση της Δευτέρας (24/5) στο υπουργείο Υγείας. Όπως είπε η κυρία Θεοδωρίδου, μέχρι και τώρα το σχήμα περιλάμβανε 2 δόσεις εμβολιασμού και για όσους είχαν νοσήσει, όμως όπως φάνηκε από πρόσφατες μελέτες, η διάρκεια των εξουδετερωτικων αντισωμάτων ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που πιστεύαμε αρχικά, τόνισε. Άλλη μελέτη, την οποία επικαλέστηκε η κυρία Θεοδωρίδου δείχνει ότι τα εμβόλια τόσο της Pfizer όσο και της ΑstraZeneca δείχνει ότι είναι αποτελεσματικά και στις μεταλλάξεις, καθώς μετά τις δύο δόσεις παρατηρήθηκε προστασία κατά 86% και 66% και από τη βρετανική και από την ινδική. Για τον εμβολιασμό των εγκύων είπε ότι είναι ασφαλής και ότι θα πρέπει να γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τον προσωπικό γυναικολόγο στον οποίο υπάρχει εμπιστοσύνη. 

Πώς κλείνουμε και πώς αλλάζουμε το ραντεβού 

Οι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν, μπαίνουν στο emvolio.gov.gr και αναγράφοντας τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ τους βλέπουν το εμβολιαστικό κέντρο και τις ημερομηνίες εμβολιασμού τους και κλείνουν ηλεκτρονικά τα ραντεβού.

Επίσης οδηγίες για τους πολίτες που είναι πολύ πιθανό να χάσουν το προγραμματισμένο ραντεβού τους, υπάρχουν στο emvolio.gov.gr. Παρακάτω, παρουσιάζονται αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει όποιος χάσει τον προγραμματισμένο εμβολιασμό του:

Τα βήματα:

Αρχικά μπαίνετε στην πλατφόρμα https://emvolio.gov.gr.

Στη συνέχεια ακολουθείτε τη διαδικασία της πρώτης φοράς για τον προγραμματισμό του ραντεβού.

Η διαδικασία για ραντεβού για εμβολιασμό

Image removed.

Image removed.

Image removed.

Image removed.

Image removed.

  • Pfizer/BioNTech
  • Moderna
  • Johnson & Johnson
  • AstraZeneca
    • Το πρώτο βήμα γίνεται στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr
    • Στη συνέχεια εισάγουμε AMKA και ΑΦΜ ή επώνυμο
    • Μπαίνουμε στη σχετική εφαρμογή
    • Εκεί ζητούνται οι κωδικοί του TAXΙS Net
    • Γίνεται η σχετική επιβεβαίωση
    • Επιβεβαιώνουμε τα στοιχεία
    • Επιλέγουμε εμβολιαστικό κέντρο καθώς και τη διαθέσιμη ημερομηνία
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA