Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πανελλήνιες εξετάσεις 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Δυνατότητα για δύο μηχανογραφικά

Αναλυτικά το πρόγραμμα εξετάσεων των μαθητών της Γ' Λυκείου για τις Πανελλήνιες εξετάσεις - Γιατί υπάρχει δυνατότητα για δύο μηχανογραφικά

Αναλυτικά το πρόγραμμα εξετάσεων των Πανελληνίων εξετάσεων (Πηγή: Eurokinissi)
Αναλυτικά το πρόγραμμα εξετάσεων των Πανελληνίων εξετάσεων (Πηγή: Eurokinissi)

Στις 2 Ιουνίου λήγουν τα μαθήματα για τη Γ΄ λυκείου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας σχετικά με την ολοκλήρωση του σχολικού έτους. Την σκυτάλη παίρνουν οι πανελλήνιες.

Διαβάστε ακόμη: Πανελλήνιες εξετάσεις: Οι βασικές φετινές αλλαγές του υπουργείου Παιδείας

Τελευταία ημέρα μαθημάτων για το φετινό διδακτικό έτος των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) ορίζεται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021. Ειδικά για τη Γ' τάξη όλων των λυκείων τα μαθήματα θα λήξουν την Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021.

Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γενικής Παιδείας, για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ.

Image

Στα επαγγελματικά λύκεια οι εξετάσεις αρχίζουν στις 15 Ιουνίου με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Image

Κατάθεση δυο μηχανογραφικών

Δίνεται για πρώτη φορά φέτος, η δυνατότητα για υποβολή παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για τη φοίτηση σε δημόσιο Ι.Ε.Κ. Συνεπώς, ένας/μια υποψήφιος μπορεί να υποβάλει παράλληλα μηχανογραφικό για είσοδο σε ΑΕΙ, βάσει της επίδοσής του/της στις Πανελλαδικές εξετάσεις και μηχανογραφικό για εγγραφή σε δημόσιο ΙΕΚ βάσει του απολυτηρίου του/της και επιπλέον κριτηρίων, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των ΙΕΚ.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Πανελλήνιες εξετάσεις #Σχολεία #Μαθητές #Υπουργείο Παιδείας