ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/05/2021 12:30

Βόλος: Επίσημα γυναίκα διεμφυλικό άτομο που έφτασε μέχρι τα δικαστήρια

Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου, διεμφυλικό άτομο πέτυχε τη νομική του αναγνώριση ως γυναίκα - Πρόκειται για την τρίτη αντίστοιχη απόφαση του εν λόγω δικαστηρίου

Βόλος: Επίσημα γυναίκα διεμφυλικό άτομο που έφτασε μέχρι τα δικαστήρια
Φωτογραφία αρχείου (πηγή: Pexels)
Ανάγνωση:

Διεμφυλικό άτομο από τον Βόλο διεκδίκησε και πέτυχε τη νομική του αναγνώριση ως γυναίκα, με απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου. Είχε καταθέσει τη σχετική αίτηση στις αρχές Φεβρουαρίου του 2021, ενώ στις 14 Απριλίου ακολούθησε η δικαστική συνεδρίαση των Ειρηνοδικών, με την απόφαση να εκδίδεται περίπου ένα μήνα μετά.

Διαβάστε ακόμη: Καισαριανή: Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν άγρια τρεις 15χρονους

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην απόφαση σημειώνεται πως «ήδη από πολύ μικρή ηλικία, ο τρόπος με τον οποίο ο αιτών βίωνε το φύλο του, δεν αντιστοιχούσε στα βιολογικά χαρακτηριστικά του οι δε επιλογές του ως προς την ένδυση, την υπόδηση, την επιλογή παιχνιδιών και φίλων και η προσωπική αίσθηση του σώματός του, ήταν κατά σαφή και πρόδηλο τρόπο σε θήλυ πρόσωπο, κάτι που είχαν αντιληφθεί οι συγγενείς του και το ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον».

Το άτομο, άλλωστε, υποβάλλεται τα τελευταία χρόνια σε ορμονική αγωγή, προκείμενου να αποκτήσει δευτερογενή γυναικεία χαρακτηριστικά - αλλαγή τόνου φωνής, μείωση τριχοφυΐας και ανακατανομή λίπους. Στο πλαίσιο αυτό, το Ειρηνοδικείο αποφάσισε ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις ώστε να γίνει δεκτή η αίτηση και να δοθεί έτσι η δυνατότητα στην αιτούσα να αναγνωριστεί και επίσημα ως «θήλυ», αλλά και να αποφασίσει για το κύριο όνομα και το επώνυμό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΒΟΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ