Μενού
  • Α-
  • Α+

Διεμφυλικό άτομο από τον Βόλο διεκδίκησε και πέτυχε τη νομική του αναγνώριση ως γυναίκα, με απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου. Είχε καταθέσει τη σχετική αίτηση στις αρχές Φεβρουαρίου του 2021, ενώ στις 14 Απριλίου ακολούθησε η δικαστική συνεδρίαση των Ειρηνοδικών, με την απόφαση να εκδίδεται περίπου ένα μήνα μετά.

Διαβάστε ακόμη: Καισαριανή: Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν άγρια τρεις 15χρονους

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην απόφαση σημειώνεται πως «ήδη από πολύ μικρή ηλικία, ο τρόπος με τον οποίο ο αιτών βίωνε το φύλο του, δεν αντιστοιχούσε στα βιολογικά χαρακτηριστικά του οι δε επιλογές του ως προς την ένδυση, την υπόδηση, την επιλογή παιχνιδιών και φίλων και η προσωπική αίσθηση του σώματός του, ήταν κατά σαφή και πρόδηλο τρόπο σε θήλυ πρόσωπο, κάτι που είχαν αντιληφθεί οι συγγενείς του και το ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον».

Το άτομο, άλλωστε, υποβάλλεται τα τελευταία χρόνια σε ορμονική αγωγή, προκείμενου να αποκτήσει δευτερογενή γυναικεία χαρακτηριστικά - αλλαγή τόνου φωνής, μείωση τριχοφυΐας και ανακατανομή λίπους. Στο πλαίσιο αυτό, το Ειρηνοδικείο αποφάσισε ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις ώστε να γίνει δεκτή η αίτηση και να δοθεί έτσι η δυνατότητα στην αιτούσα να αναγνωριστεί και επίσημα ως «θήλυ», αλλά και να αποφασίσει για το κύριο όνομα και το επώνυμό της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA