Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Δήμητρα της Λέσβου - όπως είχε επιλέξει να προσδιορίζεται - εξαφανίστηκε από την περιοχή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δρομοκαΐτειο» στις 6 Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Silver Alert. Έγινε γνωστή εξαιτίας της προσφοράς της σε πρόσφυγες που βρήκαν καταφύγιο στη Λέσβο, αλλά κυρίως εξαιτίας του θάρρους της να ζει τη ζωή που επέλεξε, παρά την κατακραυγή που αναγκάστηκε πολλές φορές να υποστεί.

Διαβάστε ακόμη: Βόλος: Επίσημα γυναίκα διεμφυλικό άτομο που έφτασε μέχρι τα δικαστήρια

Είναι 64 ετών, έχει γαλανά μάτια και ύψος 1,75 μ., ενώ την ημέρα που εξαφανίστηκε, φορούσε κόκκινο πουλόβερ και λευκό παντελόνι. Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους της το απόγευμα της 26/05/2021 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποίησε τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή της.

Σημειώνεται πως η Δήμητρα δηλώθηκε από τους συγγενείς της με το όνομα που φέρει το πιστοποιητικό γέννησης και συγκεκριμένα ως Δημήτρης Καλογιάννης.

Η μυθιστορηματική ζωή της Δήμητρας

Γεννημένη στη Σκάλα Συκαμιάς της Λέσβου, η Δήμητρα συνειδητοποίησε από πολύ μικρή ηλικία πως δυσφορούσε στο βιολογικό της φύλο, καθώς ένιωθε κορίτσι. Όταν έφτασε στα 14, ανακοίνωσε στους γονείς του ότι ήταν κορίτσι. Tους ζήτησε, μάλιστα, να υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου. Εκείνοι, όμως, αντέδρασαν κλείνοντάς την σε ίδρυμα για να «αλλάξει μυαλά», ενώ όταν βγήκε - και για πολλά χρόνια έκτοτε - της έριχναν κρυφά στο φαγητό της χάπια.

https://www.youtube.com/watch?v=JfQNAIzUG-M

Δραπέτευσε στην Αθήνα όπου έζησε άστεγη για χρόνια, αλλά τελικά επέστρεψε στο χωριό της για να φροντίσει την άρρωστη μητέρα της για 25 χρόνια. Στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, είχε δεχθεί επιθέσεις και εισβολές, μέσα στο σπίτι της, από συμμορία ανηλίκων στη Σκάλα Συκαμιάς της Λέσβου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA