Μενού
  • Α-
  • Α+

Αύριο Παρασκευή (28/5) θα παρουσιαστεί το «πράσινο πιστοποιητικό» για τον κορονοϊό από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του reader.gr η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επιβεβαίωσε πως «Θα το εφαρμόσουμε νωρίτερα από την 1η Ιουλίου με τις χώρες που είναι ήδη έτοιμες».

«Η Κομισιόν διέψευσε τις ντόπιες Kασάνδρες και υιοθετεί την πρόταση του πρωθυπουργού για την εφαρμογή του Πιστοποιητικού COVID. Θα λειτουργεί ως λωρίδα τεχείας κυκλοφορίας για όλους τους Ευρωπαίους Πολίτες. Η επίσημη εφαρμογή σε ευρωπαϊκό επίπεδο την 1η Ιουλίου, η Ελλάδα θα είναι έτοιμη νωρίτερα« σημείωσε επίσης.

«Να εμπεδωθεί ένα καλύτερο κλίμα»

Απαντώντας σε ερώτηση για τη συνάντηση που θα έχουν το ερχόμενο Σάββατο ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Σεντάτ Ονάλ σημείωσε: «Δεν μπορώ να προκαταλάβω τη συνάντηση».

Και συνέχισε: «Είχαν συμφωνηθεί τα σημεία της θετικής ατζέντας κατά την επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα. 15 σημεία που έχει προτείνει η ελληνική πλευρά για οικονομικό και εμπορικό τομέα και 8 σημεία που έχουν προταθεί από την Τουρκία. Αυτά τα θέματα χαμηλής πολιτικής μπορούν να βοηθήσουν να εμπεδωθεί ένα καλύτερο κλίμα».

Δεν αλλάζει το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας

«Δεν είναι της παρούσης τα του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας» σχολίασε επίσης η κυβερνητική εκπρόσωπος βάζοντας τελεία στα σενάρια της αλλαγής του ωραρίου απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο πλαίσιο της άρσης του lockdown.

Για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων σχολίασε πως: «Συνεχίζουμε με προσεκτικά βήματα, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που είχε ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης. Αύριο ζωντανά θεάματα και ακροάματα στη χώρα». 

«Επίθεση» στον ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων

Σε ό,τι έχει να κάνει με το γεγονός πως δεν υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων η Αριστοτελία Πελώνη είπε πως: «Αθετώντας όσα έλεγε για την άρση των περιορισμών που τέθηκαν με δική του αξίωση, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το νομοσχέδιο. Αποτέλεσε θλιβερή εξαίρεση στην εθνική συστράτευση που ζήτησε η κυβέρνηση. Δεν ξεπέρασε τους μίζερους μικροϋπολογισμούς. Με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ η συμβολή της παγκόσμιας ομογένειας θυσιάζεται στο βωμό της εσωτερικής παθογένειας».

Πυρά και για το ζήτημα των πλειστηριασμών

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιτέθηκε, όμως, στην αξιωματική αντιπολίτευση και για ό,τι αφορά το ζήτημα των πλειστηριασμών. Όπως σημείωσε, «επί των ημερών του άρχισαν οι πλειστηριασμοί και υπάρχουν αντίστοιχα στοιχεία». Σχολίασε, παράλληλα, τη συνολική τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, όπου, όπως ανέφερε, «μίλησε για σύγκρουση δύο κόσμων, μίλησε για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, την ώρα που ο ίδιος ζητούσε από την κυβέρνηση να σταματήσει να νομοθετεί, απειλώντας ότι θα κατεβάσει κόσμο στις πορείες». «Ο μόνος λόγος για τον οποίον έγινε αυτή η ομιλία ήταν για να καλύψει τον κ. Παππά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

https://www.youtube.com/watch?v=QTo25O2Mipw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA