Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού: Εκδόθηκε η ΠΝΠ, τι θα ισχύει από Δευτέρα 31 Μαϊου

Εκδόθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θεσπίζει το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό και θα έχει εφαρμογή από τη Δευτέρα, 31.05.2021

Εικόνα από άφιξη τουριστών στη Ρόδο (πηγή: Eurokinissi)
Εικόνα από άφιξη τουριστών στη Ρόδο (πηγή: Eurokinissi)

Εκδόθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία ρυθμίζει όλα τα ζητήματα που αφορούν το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό κορονοϊού με το οποίο θα ταξιδεύουμε, καθώς θα περιλαμβάνει το εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί κατά του ιού, όπως επίσης και το αποτέλεσμα των τελευταίων μοριακών ελέγχων. Μέσα στην τροπολογία σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι «το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 περιέχει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του φυσικού προσώπου – κατόχου του όσον αφορά στον εμβολιασμό, το αποτέλεσμα των τελευταίων ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid – test) ή μοριακής μεθόδου ανάλυσης (PCR test) ή τη νόσηση από τον κορoνοϊό κατά περίπτωση». Με αυτό το πιστοποιητικό θα διευκολύνεται η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε επίσης: Πώς ταξιδεύουμε από 1η Ιουλίου με το πράσινο πιστοποιητικό - Για ποιες χώρες ισχύει, ποια είναι η διαδικασία

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό θα εκδίδεται μέσω του gov.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, ή τον ΑΜΚΑ μας.

Όσον αφορά στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού COVID-19, το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 περιέχει τα ακόλουθα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα:

α) Όνομα,

β) επώνυμο,

γ) ημερομηνία γέννησης,

δ) στοχευόμενη νόσο,

ε) είδος εμβολίου,

στ) σκεύασμα εμβολίου,

ζ) κάτοχο αδείας κυκλοφορίας ή παρασκευαστή του

Διαβάστε αναλυτικά την ΠΝΠ

Image
Image

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού #Ευρωπαϊκή Ένωση #εμβολιασμός