Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκδόθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία ρυθμίζει όλα τα ζητήματα που αφορούν το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό κορονοϊού με το οποίο θα ταξιδεύουμε, καθώς θα περιλαμβάνει το εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί κατά του ιού, όπως επίσης και το αποτέλεσμα των τελευταίων μοριακών ελέγχων. Μέσα στην τροπολογία σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι «το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 περιέχει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του φυσικού προσώπου – κατόχου του όσον αφορά στον εμβολιασμό, το αποτέλεσμα των τελευταίων ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid – test) ή μοριακής μεθόδου ανάλυσης (PCR test) ή τη νόσηση από τον κορoνοϊό κατά περίπτωση». Με αυτό το πιστοποιητικό θα διευκολύνεται η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε επίσης: Πώς ταξιδεύουμε από 1η Ιουλίου με το πράσινο πιστοποιητικό - Για ποιες χώρες ισχύει, ποια είναι η διαδικασία

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό θα εκδίδεται μέσω του gov.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, ή τον ΑΜΚΑ μας.

Όσον αφορά στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού COVID-19, το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 περιέχει τα ακόλουθα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα:

α) Όνομα,

β) επώνυμο,

γ) ημερομηνία γέννησης,

δ) στοχευόμενη νόσο,

ε) είδος εμβολίου,

στ) σκεύασμα εμβολίου,

ζ) κάτοχο αδείας κυκλοφορίας ή παρασκευαστή του

Διαβάστε αναλυτικά την ΠΝΠ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA