Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη 400 ειδικών φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) οι οποίοι θα συγκροτήσουν την ομάδα προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.). Η πανεπιστημιακή αστυνομία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα ασκεί προανακριτικά καθήκοντα, θα λαμβάνει εντολές και λογοδοτεί στην ΕΛ.ΑΣ, ενώ θα είναι σε άμεση συνεργασία με τον Πρύτανη ή αρμόδιο για θέματα προστασίας.

Διαβάστε ακόμη: Χρυσοχοΐδης για μαφία της νύχτας: «Έχουμε πόλεμο με το οργανωμένο έγκλημα - Δεν ολιγωρεί η Αστυνομία»

Οι αστυνομικοί της πανεπιστημιακής αστυνομίας θα χωρίζονται σε πέντε βάρδιες και θα διατεθούν στα πέντε πανεπιστήμια:

  1. ΕΚΠΑ 
  2. ΑΠΘ
  3. ΕΜΠ
  4. Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  5. Πανεπιστήμιο Πατρών

Οι ομάδες θα τοποθετούνται για τέσσερα χρόνια και θα συνεργάζονται με τις πρυτανικές αρχές, όπως έχει υπογραμμιστεί από το υπουργείο Παιδείας. Η ομάδα θα έχει πλήρη αστυνομικά καθήκοντα, αλλά δεν θα φέρει πυροβόλα όπλα, αλλά γκλομπ, σπρέι πιπεριού και χειροπέδες. Σε περίπτωση αξιόποινων πράξεων θα προχωρούν σε συλλήψεις, ενώ σε περίπτωση μεγάλης επίθεσης σε πανεπιστήμια κατά την οποία απειλούνται ζωές ή κρίσιμες υποδομές θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ενίσχυσης με εξωτερικές μονάδες της ΕΛ.ΑΣ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA