Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη μετάθεση της ημερομηνίας της 24ωρης απεργίας για τις 10 Ιουνίου γνωστοποίησε η ΑΔΕΔΥ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση, «η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 19ης Μαΐου για κοινή ημερομηνία γενικής απεργίας τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αποφάσισε να μεταθέσει την ημερομηνία της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τις 10 Ιουνίου, μετά τη σημερινή απόφαση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που, επίσης, αποφάσισαν 24ωρη απεργία για τις 10 Ιουνίου».

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως η ΓΣΕΕ προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 10 Ιουνίου, διαμαρτυρόμενη για τις διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου. Κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ αποφασίστηκε επίσης να διοργανωθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. 

«Η Συνομοσπονδία εξ αρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του Εργασιακού Νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με  νομοθετήματα, τα οποία εάν εφαρμοστούν θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία», τονίζεται στην ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA