Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Δήλωση Υγείας είναι ένα ειδικό έγγραφο το οποίο θα πρέπει να έχουν μαζί τους όσοι πολίτες επιθυμούν να ταξιδέψουν σε νησί με πλοίο ανεξαρτήτως εάν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid ή μοριακό ή self test για κορονοϊό. Το συγκεκριμένο έγγραφο μπορούν να το βρουν οι πολίτες στον ιστότοπο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (εδώ) και θα πρέπει να το έχουν μαζί τους κατά την διάρκεια της επιβίβασης.

Διαβάστε ακόμη: Τουρισμός για όλους: Εως και 100% επιδότηση - 300.000 οι δικαιούχοι, τι ισχύει με τις αιτήσεις

Σε πρωινές του δηλώσεις στην ΕΡΤ ο υπουργός εμπορικής Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ανέφερε ότι πλέον υπάρχει και ψηφιακός τρόπος να συμπληρωθεί η συγκεκριμένη δήλωση και αυτό θα βοηθήσει στη γρηγορότερη επιβίβασή τους στο πλοίο. Ο κ. Πλακιωτάκης την ίδια στιγμή τόνισε ότι απαραίτητα οι πολίτες μαζί τους θα πρέπει να έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε rapid ή μοριακό test ή self test.

Τέλος, ο υπουργός υπενθύμισε ότι η πληρότητα στα πλοία παραμένει στο 85% για αυτά που διαθέτουν καμπίνες και στο 80% για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες.

Δείτε το έγγραφο 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA