Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, με περισσότερα από 23 κιλά καθαρής ηρωίνης, προχώρησε η Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, συλλαμβάνοντας παράλληλα δύο άτομα. Πρόκειται για έναν Τούρκο 50 χρονών και έναν Αλβανό 23 χρονών που φέρονται ως μέλη διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμη: Συνεχίζεται το μυστήριο στα Γλυκά Νερά: Δεν βρέθηκε DNA στα νύχια της Καρολάιν, ούτε όχημα διαφυγής

Τις κινήσεις τους παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί που επενέβησαν ακινητοποιώντας το Ι.Χ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 43χρονος, έμφορτο με τα ναρκωτικά, ενώ ταυτόχρονα συνελήφθη και ο 50χρονος συγκατηγορούμενός του.

Η επιχείρηση για τη σύλληψή τους διεξήχθη στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών. Ο 50χρονος μετέφερε με φορτηγό το παράνομο φορτίο το οποίο εισήγαγε μέσω του Τελωνείου των Κήπων, στον Έβρο. Σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, κοντά στην έξοδο προς Βέροια, δόθηκε το ραντεβού με τον 43χρονο ο οποίος παρέλαβε δύο σακίδια πλάτης που περιείχαν συνολικά 23 δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 23 κιλών και 126 γραμ.

Σύμφωνα με υπολογισμούς της ΕΛ.ΑΣ., η μεγάλη ποσότητα του καθαρού προϊόντος συνεπάγεται ότι μετά από προσμίξεις θα τετραπλασιαζόταν, αποφέροντας στο κύκλωμα κέρδη άνω των 90 εκατ. ευρώ. Η ηρωίνη φαίνεται ότι προοριζόταν να διακινηθεί στην ελληνική αγορά.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 835 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και δύο οχήματα (1 φορτηγό και 1 αυτοκίνητο) που χρησιμοποιούταν ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA