Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενταλμα σύλληψης σε βάρος ενός πολύ γνωστού εφοπλιστή που διαμένει στο Ψυχικό, ο οποίος είχε βοηθητικό ρόλο στην υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο έχει ενεργοποιήσει τους αστυνομικούς που κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό του. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη «βίαιη προσαγωγή» στη ΓΑΔΑ του εφοπλιστή, ο οποίος φέρεται να έχει βοηθητικό ρόλο στη δολοφονία της 37χρονης επιχειρηματίας στο νησί της Ζακύνθου. 

Το ένταλμα εκδόθηκε από την Εισαγγελία, καθώς φέρεται να είναι το άτομο που παραχώρησε το σκάφος με το οποίο έφυγαν οι εκτελεστές της 37χρονης Χριστίνας Κ. από τη Ζάκυνθο με κατεύθυνση την Κυλλήνη. Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο κατ οίκον έρευνες μία στο Ψυχικό και μία σε οικεία των νοτίων προαστίων ο εφοπλιστής δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Η κατάθεση από το «βαθύ λαρύγγι»

Καθοριστική για την εξιχνίαση ένα χρόνο μετά τη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο τον Ιούνιο του 2020 φαίνεται να ήταν η κατάθεση ενός άνδρα από την Πελοπόννησο. «Είδα και αναγνώρισα τους δράστες που επιβιβάστηκαν στο σκάφος του εφοπλιστή στη Σκαφιδιά Ηλείας, το βράδυ πριν την δολοφονία και όταν επέστρεψαν σε αυτό μετά το έγκλημα» ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του.

«Είχαν μαζί τους κράνη μοτοσικλέτας και ένα πιστόλι. Μου είπαν ότι είχαν σκοτώσει το ζευγάρι (δεν γνώριζαν ότι είχε διασωθεί ο Κορφιάτης) και κατονόμασαν ότι αυτός που τους έδωσε την εντολή ήταν ο απότακτος αστυνομικός» συνέχισε δίνοντας στοιχεία στους αστυνομικούς. «Άλλαξαν και πέταξαν τα ρούχα που φορούσαν όπως και τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν. Είπαν, επίσης, ότι είχαν πετάξει τη μοτοσικλέτα, ένα YAMAHA TDM, 850 στην περιοχή Πόρτο Ρώμα της Ζακύνθου» καταλήγει το απόσπασμα της κατάθεσης που έφερε στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος.

Πρόκειται για τη μαρτυρία πάνω στην οποία βασίζεται η δικογραφία σε κάποια κομβικής σημασίας κομμάτια της για τον ρόλο που είχε ο κάθε κατηγορούμενος στη δολοφονική ενέδρα του περασμένου Ιουνίου στη Ζάκυνθο. Η δικογραφία αριθμεί 2.000 σελίδες και εστάλη με ελικόπτερο στη Ζάκυνθο, καθώς η Εισαγγελία του νησιού είναι αυτή που θα χειριστεί την υπόθεση.

Όσον αφορά στους συλληφθέντες, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στα δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού και δολοφόνησαν τη σύζυγο του Κορφιάτη. Επίσης, συνελήφθη ένας απότακτος αστυνομικός, ο οποίος παρουσιάζεται ως κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση, αλλά και άτομα που είχαν ρόλο στη διαφυγή των εκτελεστών, στην απόκρυψη μέσων και στον εξοπλισμό. Ο απότακτος αστυνομικός είχε καταδικαστεί για ληστεία σε βάρος του δημάρχου Ζακύνθου και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης. Αφέθηκε ελεύθερος πριν λίγες εβδομάδες και επέστρεψε στη Ζάκυνθο.

Συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι δέκα. Από αυτούς οι επτά έχουν συλληφθεί, ο ένας είναι στη φυλακή για άλλη υπόθεση και οι δύο θα παραπεμφθούν σε δίκη. Ανάμεσά στους κατηγορούμενος είναι έγκλειστος φυλακών (πρώην αστυνομικός), ο οποίος είχε συλληφθεί μετά τη δολοφονία της συζύγου του Κορφιάτη για διακίνηση ναρκωτικών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA