Μενού
  • Α-
  • Α+

Ρόλο ηθικού αυτουργού στη δολοφονία της 37χρονης επιχειρηματία Χριστίνας Κ., τον Ιούνιο του 2020 στη Ζάκυνθο, αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ. στον απότακτο αστυνομικό που είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης για την ληστεία των 300.000 ευρώ με θύμα επιχειρηματία του νησιού.

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Εισαγγελική παρέμβαση από τον Βασίλη Πλιώτα

Μάλιστα, η εντολή –το «συμβόλαιο θανάτου» για την ακρίβεια- είχε δοθεί σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μέσα από τις φυλακές, με στόχο τον Ντίμη Κορφιάτη, ο οποίος αν και είχε τραυματιστεί σοβαρά γλίτωσε (σ.σ.: για να πέσει νεκρός τον Μάιο του 2021) και την σύζυγο του να ήταν... παράπλευρη απώλεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κίνητρο ήταν η διαμάχη που είχε ο 54χρονος επιχειρηματίας με τον απότακτο αστυνομικό, με την κατάθεση του Ντίμη Κορφιάτη να παίζει κομβικό ρόλο για τον εγκλεισμό του σε κατάστημα κράτησης. Μάλιστα, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας είναι σχεδόν πεπεισμένοι ότι από τα ίδια κέντρα εκπορεύθηκε και το δεύτερο «συμβόλαιο θανάτου», που εκτελέστηκε –επιτυχώς αυτή τη φορά- πριν από περίπου ένα μήνα, στο κέντρο της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκτελεστής της 37χρονης Χριστίνας Κ., ήταν με βάση την προανάκριση της ΕΛ.ΑΣ. ο σωματοφύλακας του εφοπλιστή, ο οποίος αναζητείται και αυτός μετά από ένταλμα που εξέδωσε η Εισαγγελία. Όσον αφορά τον ρόλο του εφοπλιστή, φέρεται να γνώριζε τα σχέδια των εκτελεστών και να παραχώρησε το σκάφος με το οποίο διέφυγαν από το νησί στην Κυλλήνη, καθώς επίσης κι ένα όχημα. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατός ο εντοπισμός του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA