Μενού
  • Α-
  • Α+

Η εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας της 37χρονης Χριστίνας Κ., στη Ζάκυνθο τον Ιούνιο του 2020, αποτέλεσε αφορμή για την πρώτη συνέντευξη Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο (σ.σ.: λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού).

Διαβάστε ακόμη: Ζάκυνθος: Ηθικός αυτουργός ο απότακτος αστυνομικός - Γνώριζε ο εφοπλιστής για το συμβόλαιο θανάτου

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, ο οποίος ανέφερε ότι «για να φτάσουμε στην εξιχνίαση αυτού του εγκλήματος, άμεσα αναπτύχθηκε στενή συνεργασία του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου. Από την πρώτη στιγμή πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες έρευνες, συλλέχθηκαν στοιχεία και πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες προανακριτικές πράξεις.Σταδιακά και ύστερα από τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση των ευρημάτων και των ερευνητικών δεδομένων στοιχειοθετήθηκε ο ρόλος κάθε δράστη».

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο Τζεφέρη: «Όπως προέκυψε, στην υπόθεση εμπλέκονται 10 άτομα, από τους οποίους ένας έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, με διακριτούς μεταξύ τους ρόλους τόσο κατά τις προπαρασκευαστικές ενέργειες, όσο και κατά το χρόνο διάπραξης και μετά την τέλεση της εγκληματικής πράξης. Συγκεκριμένα, πέντε από τους δράστες, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ένας κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και τέσσερις για συνέργεια σε αυτές τις πράξεις».

Όσον αφορά τις συλλήψεις, ο Διοικητής της Ασφάλειας Αττικής σημείωσε ότι «σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που έλαβε χώρα απογευματινές ώρες προχθές Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, σε Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εντοπίστηκαν οι έξι από τους δράστες, ενώ ένας ακόμα εμφανίστηκε αυτοβούλως. Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και σήμερα οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

«Σεσημασμένοι έξι από τους εμπλεκόμενους»

Για το σκέλος της αστυνομικής επιχείρησης –που οδήγησε στις επτά συνολικά συλλήψεις- μίλησε στους διαπιστευμένους αστυνομικούς συντάκτες η νέα εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., υπαστυνόμος Α’, Άννα Αννιέλα Ευθυμίου: «Σε συνέχεια των όσων αναφέρθηκαν, απογευματινές ώρες της 07/06/2021 πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου».

Συνεχίζοντας η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος ανέφερε ότι «κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν και προσήχθησαν έξι από τους δράστες της υπόθεσης, ενώ την 08/06/2021 εμφανίστηκε αυθόρμητα ένας ακόμη κατηγορούμενος. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο άτομα τα οποία αναζητούνται και ένας έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης». 

Τέλος, η κα. Ευθυμίσου εξήγησε ότι «σε βάρος των δραστών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, πλην του ενός εκ των κατηγορουμένων, που είναι ήδη κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης, ενώ πρωινές ώρες σήμερα (9 Ιουνίου 2021) οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Σχετικά με το ποινικό παρελθόν των δραστών, ενδεικτικά αναφέρεται ότι έξι από τους κατηγορουμένους έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για διάφορα αδικήματα, όπως για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, απειλή, εξύβριση, σωματικές βλάβες, πλαστογραφία, τοκογλυφία, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA