Μενού
  • Α-
  • Α+

Επειτα από έκτακτη σύσκεψη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε να διακοπούν τα δωρεάν self test από σήμερα για τους κατοίκους της πόλης. Σύμφωνα με τον Σπύρο Νικολαΐδη, Γενικό Γραμματέα ΣΥΦΑ, που μίλησε στο Mega οι φαρμακοποιοί μάζεψαν όλα τα self test και τα έστειλαν πίσω στις φαρμακαποθήκες. Όπως σημειώνει ο κ. Νικολαΐδης σε αυτήν την απόφαση οδήγησε και η διαρροή ότι τα τεστ θα διανέμονται πλέον από διαφορετικά κανάλια διανομής και όχι τα φαρμακεία. Σύμφωνα με τον ίδιο, το «τοπίο στον διαμοιρασμό των τεστ είναι θολό», με το υπουργείο Υγείας να μη δίνει σαφές απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να διατίθενται και από τα σούπερ μάρκετ

Τα self test θα διανέμονται και από άλλα κανάλια πέραν των φαρμακείων και όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ1, πιστεύω ότι η διανομή μπορεί να γίνεται και από τα σούπερ μάρκετ. Ο υπουργός σημείωσε ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες ή ενδεχομένως αύριο.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των προσωπικών δεδομένων, προκειμένου οι πολίτες να προμηθευτούν τα self test, ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα αφού ο ίδιος ο πολίτης θα επιλέγει εάν θέλει να δώσει τον ΑΜΚΑ του ή όχι. Πρόσθεσε πάντως ότι το μείζον ζήτημα είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες σημειώνοντας ότι δεν καταλαβαίνει την παράνοια να μην θέλουν κάποιοι να εμβολιαστούν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA