Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ναυάγιο στη Ζάκυνθο: Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που τουρίστρια πέφτει στο κενό

Βίντεο με την πτώση στο κενό τουρίστριας στο Ναυάγιο το 2017 κοινοποίησε ο περιφερειακός σύμβουλος, Θ. Τσουκαλάς, μαζί με την παραίτησή του

Το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο (πηγή: Eurokinissi)
Το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο (πηγή: Eurokinissi)

Ένα σοκαριστικό βίντεο βγήκε στο φως της δημοσιότητας από τη θανάσιμη πτώση μίας Αμερικανίδας τουρίστριας στο Ναυάγιο της Ζακύνθου, το οποίο κοινοποίησε μαζί με την παραίτησή του ο περιφερειακός πύμβουλος Θεόδωρος Τσουκαλάς.

Στο εν λόγω βίντεο αποτυπώνεται η στιγμή που μία νεαρή τουρίστρια έπεσε στο κενό στο Ναυάγιο της Ζακύνθου το 2017, με τον κ. Τσουκαλά να επισημαίνει ότι η πολιτεία δεν έχει λάβει καμία μέριμνα για την προστασία των επισκεπτών και πως δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για να μην ξαναγίνουν τέτοια περιστατικά.

Ο κ. Τσουκαλάς αναφέρει ότι υποβάλλει την παραίτησή του από μέλος της Πολιτικής Προστασίας και πως διαφωνεί με την επιβολή lockdown στην ορεινή Ζάκυνθο από τις 6 το απόγευμα έως τις 6 το πρωί σε δασικούς δρόμους.

«Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι δρόμοι στη Ζάκυνθο είναι κατασκευασμένοι από το δασαρχείο και χαρακτηρίζονται ως «δασικοί», με αυτήν την απόφαση επι της ουσίας, από τις 6 το απόγευμα και μάλιστα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, σταματά η επιχειρηματική, η κοινωνική και κτηνοτροφική δραστηριότητα.Πρωτίστως όμως, θίγεται η όποια τουριστική δραστηριότητα, που τόσο έχουμε ανάγκη, ειδικά αυτή τη περίοδο» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησής του. Και συνεχίζει:

«Μείζον θέμα για εμένα θεωρείται η επικινδυνότητα στο χώρο θέασης του Ναυαγίου και η έλλειψη προστασίας των τουριστών, που εξ αυτού του λόγου έχουμε θρηνήσει τα τελευταία χρόνια αρκετά θύματα και μάλιστα τουρίστες. Για το δεύτερο σε επισκεψιμότητα αξιοθέατο μετά τον Παρθενώνα στην χώρα μας, η πολιτεία δεν έχει λάβει καμία μέριμνα»….

«Σας υπενθυμίζω, ότι το 2016 και 2017 τρεις τουρίστες, στην προσπάθεια τους να φωτογραφηθούν, έπεσαν στο κενό, δυστυχώς τέσσερα χρόνια μετά, ουδείς φρόντισε να προστατεύσει τους επισκέπτες αλλά και το εθνικό τουριστικό προϊόν».

Ο κύριος Τσουκαλάς, επισυνάπτει βίντεο από την πτώση 22χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας το 2017 «για να αντιληφθούμε όλοι, ότι τέτοιες εικόνες δεν μπορούν να υπάρχουν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Παρεμπιπτόντως η συγκεκριμένη βιντεοσκόπηση έχει γίνει από Άγγλο τουρίστα και πρόσφατα αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Δείτε το βίντεο (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ):

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Βίντεο #Ζάκυνθος #παραίτηση #τουρίστες