«Η επίθεση του Ρουβίκωνα στο γραφείο του βουλευτή Γιάννη Λοβέρδου είναι μια ακόμα πράξη κατά του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.
Και επισημαίνει: «Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα επιθέσεων με σκοπό τη στοχοποίηση και τον εκφοβισμό στελεχών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Ούτε η Δημοκρατία, ούτε η Νέα Δημοκρατία τρομοκρατείται ή εκφοβίζεται από τους τραμπούκους», καταλήγει η ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι στις 19:30 ομάδα της αναρχικής συλλογικότητας άπλωσε για λίγη ώρα έξω από το γραφείο του βουλευτή πανό με υπογραφή "Φεμινιστικός τομέας Ρουβίκωνα", πέταξαν τρικάκια και κόλλησαν αφίσα που κάνει λόγο για κακοποιητές. Για την ενέργεια αναρτήθηκε κείμενο στην ιστοσελίδα του Ρουβίκωνα που αναφέρεται στις δηλώσεις του Γιάννη Λοβέρδου στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια.
Σύμφωνα με τον Ρουβίκωνα: «Σε ότι αφορά την ίδια τη δήλωση του Γ. Λοβέρδου, είναι ο ορισμός της ουσίας αυτού του κατάπτυστου νόμου που υπερψήφισε και το κόμμα του: ναι, δίνεται η δικαιοδοσία σε έναν κακοποιητή να περνά χρόνο με ένα ανήλικο παιδί – και αυτό δεν παρουσιάζεται ως προβληματικό, αλλά ως δικαίωμα (!). Όσο δίνεται χώρος στο δημόσιο λόγο για τέτοιες δηλώσεις, δίνεται και το βήμα σε αυτούς που θέλουν να συνεχίσουν να ξεπλένουν κακοποιητές να το πράξουν. Η δήλωση αυτή δεν είναι καθόλου αφελής, κινείται στη γραμμή της αποσύνδεσης μίας κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον ίδιο τον θύτη, και στην απόδοσή της σε τρίτους παράγοντες όπως π.χ. στη σχέση θύτη-θύματος, σε συμπεριφορές του ίδιου του θύματος, στην καραντίνα, στη ζήλεια, στον έρωτα, στον ανταγωνισμό και σε οτιδήποτε άσχετο βολεύει το αφήγημα της κακοποίησης κάθε φορά».
- Μέχρι και 6.000 ευρώ: Αυτά είναι τα παλιά βινύλια «του πατέρα» που σήμερα κοστίζουν χρυσά
- Μοντέλο του OnlyFans συναντιέται τετ-α-τετ με θαυμαστή που της έδωσε 100 χιλ. ευρώ και φεύγει στο 5λεπτο
- Τι είναι τα «κεφαλάρια» και γιατί έχει βουίξει όλο το ελληνικό TikTok
- Υποψήφια του Dragon's Den εξηγεί γιατί δεν πήρε ούτε ευρώ από το παιχνίδι
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.