Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ένας "ήρωας του κακού"» μια προσωπικότητα γεννημένη για το έγκλημα. Κάπως έτσι περιγράφει στο Reader.gr ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας την ψυχοσύνθεση του καθ' ομολογία δολοφόνου της συζύγου του, Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά πριν από 40 μέρες. Ο 32χρονος πιλότος ομολόγησε το βράδυ της Πέμπτης ότι αυτός σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: Ομολόγησε ο πιλότος τη δολοφονία της Καρολάιν

Ο κ. Σούρας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «αυτό που πρέπει να μας απασχολεί δεν είναι πώς έφτασε να σκοτώσει την άτυχη κοπέλα, αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι ενώ σκότωσε τη γυναίκα του, βρήκε το κουράγιο να δημιουργήσει όλη αυτή την ιστορία και να ψεύδεται προσπαθώντας να δημιουργήσει το τέλειο έγκλημα και να κρατήσει τους αστυνομικούς μακριά από την ενοχή του».

Ο κ. Σούρας κατά το παρελθόν έχει ασχοληθεί με τέτοιους χαρακτήρες ανθρώπων και ο συγκεκριμένος (σ.σ. ο 32χρονος πιλότος) αναφέρει ότι είναι μια πρωτόγνωρη περίπτωση. «Αυτός ο άνθρωπος αφενός είχε δημιουργήσει από την αρχή κάποιες υποψίες με το ύφος του και τη στάση του, δηλαδή δεν έκλαψε, δεν φάνηκε να λυπάται, πήγε αμέσως και έδωσε συνέντευξη. Όλα αυτά δημιούργησαν πολλά ερωτήματα» είπε χαρακτηριστικά.

Πάσχει από διαταραχή της προσωπικότητας 

Σύμφωνα με τον ψυχίατρο, φάνηκε η μοχθηρότητα στην ψυχή του και αυτό που τον απασχόλησε ήταν «πώς θα καθαρίσει το σπίτι, πώς θα πει ψέματα, πώς θα στρίψει το ενδιαφέρον της Αστυνομίας αλλού, πώς θα απαλλαγεί και θα μπορέσει να ξεφύγει. Δεν τον ένοιαξε να κλάψει ή να πενθήσει, ήθελε με μια πονηριά να στρέψει τα βλέμματα ενός κράτους και της Αστυνομίας μακριά από εκείνον. Αλλά δεν τα κατάφερε. Αυτή η συμπεριφορά δείχνει μια τρομερή διαταραχή της προσωπικότητας» τόνισε ο κ. Σούρας και χαρακτήρισε τον σύζυγο της Καρολάιν ως έναν «Ήρωα του κακού», έναν από τους ανθρώπους δηλαδή που είναι εν δυνάμει δολοφόνοι» και συμπλήρωσε «αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ενοχές, δεν μετανιώνουν και δεν έχουν συναίσθημα. Γι' αυτούς τους λόγους ο 32χρονος μπόρεσε με τέτοια ευκολία να αγκαλιάσει την μητέρα της άτυχης Καρολάιν στο μνημόσυνο ​που έγινε στην Αλόννησο».

Την ίδια στιγμή ο κ. Σούρας ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να συγχέουμε τη διαταραχή της προσωπικότητας με την ψυχική ασθένεια, καθώς έτσι δίνουμε άλλοθι στον δολοφόνο. «Οι άνθρωποι με την ψυχική ασθένεια δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν, δεν έχουν το συλλογισμό» ενώ οι άνθρωποι με τη διαταραχή της προσωπικότητας είναι «οι εν δυνάμει δολοφόνοι» που βρίσκονται γύρω μας και έχουν πλήρη συναίσθηση για τις πράξεις τους. «Αυτοί οι άνθρωποι, αυτοί οι ήρωες του κακού, είναι το απόλυτο φτύσιμο της κοινωνίας» υπογράμμισε ο γιατρός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA