Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους θα είναι το επόμενο βήμα χαλάρωσης των μέτρων ενάντια στον κορονοϊό. Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Συνεχίζει να ελαττώνεται το ιικό φορτίο των λυμάτων

Ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε παράλληλα πως θα υπάρξουν προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες σημειώνοντας πως οι άνω των 60 ετών έχουν εμβολιστεί σε ποσοστό κοντά στο 70%, ενώ με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 45% του ενήλικου πληθυσμού. 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη μετάλλαξη Δέλτα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, διευκρίνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ πως αυτή τη στιγμή η συζήτηση παγκοσμίως γίνεται για αυτή την μετάλλαξη, η οποία είναι η πιο μεταδοτική, υπογραμμίζοντας πάντως πώς με μια δόση του εμβολίου η κάλυψη είναι έως και 35% ενώ με δυο δόσεις του εμβολίου κατά του κορoνοϊού η κάλυψη ανέρχεται στο 90%.

Επισήμανε, δε, ότι όσοι έρχονται από τη Βρετανία εξετάζονται όλοι, λόγω του ότι η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί αυτήν την στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κύριος Αρκουμανέας πρόσθεσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες  στη χώρα μας παρατηρείται βελτίωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας. 

Αναφερόμενος δε στους πρώτους μήνες  της πανδημίας σημείωσε  ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολοι, λέγοντας: «Είχαμε δεχθεί 40 χιλιάδες κλήσεις την ημέρα, στο πικ της πανδημίας, έπαιρναν τηλέφωνο να ρωτήσουν πώς να βάλουν θερμόμετρο».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA