ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/06/2021 10:58

Αγίου Πνεύματος: To ωράριο σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα - Τι ισχύει με τράπεζες και φαρμακεία

Πώς θα λειτουργήσουν σούπερ μάρκετ και καταστήματα του Αγίου Πνεύματος. Το ωράριό τους και τι ισχύει σε τράπεζες και φαρμακεία

Αγίου Πνεύματος: To ωράριο σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα - Τι ισχύει με τράπεζες και φαρμακεία
(Πηγή: pixabay.com)
Ανάγνωση:

Σούπερ μάρκετ και καταστήματα δεν επηρεάζονται από την αργία του Αγίου Πνεύματος. Συγκεκριμένα ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος. Το ωράριο των σούπερ μάρκετ έως τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 21 Ιουνίου 2021, θα είναι το ίδιο με τις υπόλοιπες εργάσιμες μέρες.

Διαβάστε επίσης: Αγίου Πνεύματος 2021: Για ποιους είναι αργία - Πώς αμείβεται στον ιδιωτικό τομέα

Πιο συγκεκριμένα, το ωράριο των σούπερ μάρκετ μέχρι τη Δευτέρα 21 Ιουνίου και ώρα 06:00, όπως ορίζει η ΚΥΑ θα είναι το ίδιο με τις υπόλοιπες εργάσιμες μέρες. Δηλαδή θα υπάρχει η δυνατότητα στα καταστήματα τροφίμων να λειτουργούν από τις 07.00 το πρωί έως τις 22.30.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες, Σάββατο 19 Ιουνίου, μειώθηκε η αναλογία των πελατών σε 1 ανά 16 τ.μ. από 1 ανά 25 τ.μ. με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού.

Ωστόσο, οι τράπεζες θα είναι κλειστές, ενώ τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα λειτουργήσουν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, ισχύει ό,τι ορίζει κάθε ιδιωτική επιχείρηση σε διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμό Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι εφόσον την ημέρα αυτή δεν εργαστούν, δεν θα έχουν καμία μείωση στον μισθό τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΩΡΑΡΙΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ