Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενώπιον του τακτικού ανακριτή θα βρεθεί πλέον ο καθ' ομολογίαν δράστης της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά. Την ερχόμενη Τρίτη ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αναμένεται να απολογηθεί για τις πράξεις τους με την υπόθεση να παίρνει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης. 

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις - Όλα όσα είπαν γείτονες, ψυχολόγος, ιατροδικαστής και η μητέρα της Καρολάιν

Ο 32χρονος πιλότος που ομολόγησε την περασμένη εβδομάδα πως ο ίδιος σκότωσε την 20άχρονη σύζυγό του Καρολάιν βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα την ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη υψηλή κατάσταση και την κακοποίηση ζώου, αλλά και δύο πλημμελήματα. Την ψευδή καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και την ψευδή κατάθεση κατ' εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα, οι νομικοί επιχειρούν να κάνουν μια πρώτη εκτίμηση της ποινής που θα του επιβληθεί από το δικαστήριο. Όπως σημειώνεται είναι κλειδί στην υπόθεση η ομολογία του καθώς αν δεν υπήρχε θα διατηρούσε το δικαίωμα της αθωότητας. Πλέον αναμένεται η απολογία του με τον τακτικό ανακριτή να αποφασίζει αν θα κριθεί προφυλακιστέος μέχρι και τη δίκη.

Σύμφωνα με τον νομικό Γιάννη Μαρακάκη η ποινή του «μπορεί να φτάσει τα 16 χρόνια, το λιγότερο». «Διώκεται για δύο κακουργήματα και θα υπάρξει προσαύξηση δύο ετών για τη δολοφονία του σκύλου» επισήμανε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Όπως εξήγησε είναι η χαμηλότερη δυνατή ποινή εφόσον εξαντλήσει τις ευμενέστερες των συνθηκών. 

Ωστόσο υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Ο πρότερος έντιμος βίος ή το γεγονός πως δεν έχει ποινικό μητρώο ενδεχομένως να παίξουν ρόλο ειδικά στο εφετείο. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως υπάρχει το ενδεχόμενο να «πέσει» η ποινή του. «Αν αναγνωριστεί έστω και ένα ελαφρυντικό η ποινή θα είναι χαμηλότερη. Η πραγματική έκτιση ποινής δεν θα είναι πάνω από 6 με 7 χρόνια» έχει αναφέρει ο ποινικολόγος Σπύρος Δημητρίου μιλώντας στο Mega.

Γλυκά Νερά: Πώς θα επηρεάσει η διαρροή του ημερολογίου

Ένα ακόμα στοιχείο που προέκυψε στην πορεία και ενδεχομένως να γυρίσει «μπούμερανγκ» στον κατηγορούμενο είναι η διαρροή και η δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αποσπασμάτων από το ημερολόγιο της Καρολάιν.

Κορυφαίος νομικός εξηγεί στο Reader.gr ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια δικονομική τακτική, ήτοι να διαμορφωθεί ένα αφήγημα που θα «γεμίζει» τα κενά και θα «εξηγεί», τρόπον τινά, τη συμπεριφορά του πιλότου, με κορύφωση το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του συζύγου της. Στόχος, βεβαίως, είναι να στηθεί ένας υπεραστικός καμβάς που θα έχει πυρηνικό στοιχείο ότι δεν επρόκειτο για ένα έγκλημα εκ προ μελέτης-που επισείει ποινή ισόβιας κάθειρξης-, αλλά για ένα έγκλημα πάθους, εν βρασμώ ψυχής. Ένα έγκλημα με σαφώς ευμενέστερο πλαίσιο ποινής που θα μπορούσε να οδηγήσει τον πιλότο σε λίγα χρόνια εκτός φυλακής.

Έτερος έμπειρος νομικός, με τον οποίο το Reader.gr συζήτησε στο μεταξύ θεωρεί σαφές ότι ο πιλότος θα βρεθεί αντιμέτωπος με σκληρή ποινική αντιμετώπιση και δεν θα τύχει ευμενέστερης αξιολόγησης, με δεδομένα τα «συντριπτικά στοιχεία», όπως λέει, ως προς την προπαρασκευή του εγκλήματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA