Μενού
  • Α-
  • Α+

Αποκαλυπτικά είναι όσα δημοσιοποιούνται από τη συμπληρωματική κατάθεση του καθ' ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Ο πιλότος στις 28 Μαΐου, όταν είχε κληθεί σε συμπληρωματική κατάθεση από τους αστυνομικούς, παρέμεινε αρκετές ώρες στη ΓΑΔΑ περιγράφοντας τη σχέση που είχε με την άτυχη Καρολάιν Κράουτς, ενώ αποχωρώντας από τη ΓΑΔΑ, οι αστυνομικοί του είχαν ζητήσει να τους αφήσει τη συσκευή του κινητού τηλεφώνου για λίγες ημέρες και εκείνος είχε δεχθεί.

Διαβάστε επίσης: Γλυκά Νερά: Αλλάζει τη στάση του ο πιλότος - «Εχω μετανιώσει»

«Μετά το πρώτο σοκ από αυτό που μας συνέβη ήρθα να σας πω ακόμα κάποια πράγματα κι εσείς να με ρωτήσετε ό,τι θέλετε για να βοηθήσει στην έρευνα», δήλωνε.

«Με τη γυναίκα μου είχαμε φτιάξει μια χαρούμενη οικογένεια και ήμασταν ευτυχισμένοι που θα μπαίναμε σε λίγο καιρό στο δικό μας σπίτι. Όμως, αυτό το τραγικό που συνέβη μας κατέστρεψε» είπε μεταξύ άλλων ενώ περιέγραψε τις καθημερινές τους συνήθειες, τα άτομα με τα οποία έρχονταν σε επαφή και είχαν βρεθεί στη μεζονέτα και τα χρήματα, που όπως έλεγε, αφαίρεσαν οι ληστές.

Τα ατελείωτα ψέματα

Δέκα επτά ημέρες μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, ο 32χρονος καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μιλούσε με θαυμασμό στους αστυνομικούς για τη γυναίκα του, προσπαθώντας παράλληλα να διαλύσει οποιαδήποτε υποψία θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποκάλυψη του αποτρόπαιου εγκλήματος.

«Η Καρολάιν ήταν ένας έξυπνος άνθρωπος. Ήταν πολύ δημιουργική είχε χιούμορ φαντασία και ήταν συμπαθής σε όλους τους ανθρώπους. Παρότι εδώ στην Αθήνα δεν είχε δικό της μεγάλο κύκλο φίλων, ερχόταν συχνά σε επαφή με τον δικό μου κύκλο. Σας λέω λοιπόν ότι τόσο οι πολύ στενοί μου φίλοι όσο και οι άνθρωποι που έκανα λιγότερο παρέα, όσοι από αυτούς την είχανε γνωρίσει την είχα συμπαθήσει. Ήταν μια κοπέλα που παρά το νεαρό της ηλικίας της, έπαιρνε πρωτοβουλίες έβρισκε λύσεις και ήταν δραστήρια. Θα σας πω μόνο ένα παράδειγμα. Είχα όνειρο να παντρευτούμε σε παραλία και αποφασίσαμε ότι θέλαμε ο γάμος να γίνει στην Πορτογαλία. Επειδή αυτό ήθελε εξαιρετική οργάνωση από πρακτικά ζητήματα μέχρι τελείως διαδικαστικά σας λέω ότι σε ένα ποσοστό 80% την οργάνωση αυτή μέσω τηλεφώνου την είχε αναλάβει και τα έκανε όλα τέλεια η Καρολάιν», έλεγε στους αστυνομικούς.

Τα μετρητά

Ο πιλότος συνέχισε τη λεπτομερή περιγραφή του στους αστυνομικούς, εξηγώντας για ποιο λόγο υπήρχαν μετρητά στη μεζονέτα, σε μια προσπάθεια να κάνει το σενάριο της ληστείας πιο πειστικό.

«Η τιμή που κλείσαμε τις 55.000 ευρώ …Αρχικά με ένα προσύμφωνο που είχαμε κάνει είχαμε δώσει 3.000 € και τα υπόλοιπα χρήματα τα έδωσα την ημέρα που κάναμε τα συμβόλαια στο συμβολαιογράφο. Θυμάμαι ήταν Πέμπτη μετά την Μεγάλη Εβδομάδα, δηλαδή 6 Μαΐου 2021. Την ίδια ημέρα το πρωί είχα πάει στην τράπεζα και είχα πάρει τα χρήματα της επιταγής στο όνομα μου και την επιταγή την έδωσα στον συμβολαιογράφο για να κάνει την διαδικασία που χρειάζεται για να εξοφλήσουμε τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου. Αφού έγιναν τα συμβόλαια, ουσιαστικά ήμασταν πλέον ιδιοκτήτες του οικοπέδου. Όπως σας είπα και πιο πάνω είχαμε αναθέσει την κατασκευή του σπιτιού στην κατασκευαστική εταιρεία (…) Και μάλιστα κάνουμε και ένα συμβόλαιο και δώσαμε ως προκαταβολή το ποσό των 15.000 €.

Συνολικά ήταν να δώσουμε περίπου 190.000 € στην κατασκευαστική. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβανόταν διάφοροι φόροι άδεια Οικοδόμησης και πληρωμές όλων των φορέων που χρειαζόταν. Θέλω να σας πω ότι τα ποσά αυτά που λέμε δηλαδή 190.000 € για την κατασκευή και 55.000 € για το οικόπεδο, ήταν χρήματα που δεν τα είχαμε όλα αλλά πήραμε δάνειο. Συγκεκριμένα, υπήρξε προέγκριση του δανείου όπου περιμένουμε να εγκριθεί τελικώς το ποσό των 160.000 €….

Ουσιαστικά κάποια χρήματα που είχα εγώ στην τράπεζα με την χρηματική βοήθεια των γονιών μου και το γονιών της Καρολάιν, όλα μαζί θα έμπαιναν σε ένα κοινό ας πούμε ταμείο που θα συμπληρώνει το δάνειο για το σπίτι. Όλα αυτά τα χρήματα είναι στην τράπεζα εκτός από περίπου πάνω κάτω 10.000 € τα οποία είχαμε σπίτι τι είναι αυτά που πήραν αυτή που μπήκα στο σπίτι».

Η καθημερινότητα

Ο πιλότος ρωτήθηκε για τις καθημερινές κοινές δραστηριότητες με την Καρολάιν και απάντησε περιγράφοντας την εικόνα ενός δεμένου ζευγαριού: «Η Καρολάιν στην αρχή πήγαινε στο πανεπιστήμιο Πειραιά που σπούδαζε, όμως από όταν έμεινε έγκυος σταμάτησε να πηγαίνει γιατί δεν μπορούσε άλλο και γιατί δεν ήθελε να ασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο. Ειδικά δε από όταν γεννήθηκε η κόρη μας ήταν συνέχεια με τη μικρή και όταν επέστρεφα εγώ από τη δουλειά ή όταν δεν πήγαινα ήμασταν συνέχεια μαζί, κάναμε διάφορες δουλειές και βόλτες με τη μικρή, τόσο με το αυτοκίνητο όσο και με τα πόδια, που ήταν σχεδόν σε καθημερινή βάση. επίσης είχαμε και συνδρομή στο Αττικό πάρκο όπου πηγαίναμε πολύ συχνά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA