Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ομολογία το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (17/6) του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη. Ο άνθρωπος που για 37 ημέρες φορούσε το κοστούμι του θύματος και του θλιμμένου συζύγου ήταν -όπως ο ίδιος ομολόγησε τους αστυνομικούς- ο δολοφόνος της 20άχρονης Καρολάιν. Ήταν ο άνθρωπος που έκοψε το νήμα της ζωής της μητέρας του παιδιού του, που πλέον προτάσσει ως τη μοναδική του έγνοια.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: Το «ημερολόγιο» του πιλότου στην ασφάλεια και η αγωνία του για το τι λέει ο κόσμος

Χρειάστηκαν μόλις λίγες ώρες, όσο διήρκεσε η ομολογία του, ώστε να αποδομήσει όλα όσα ισχυριζόταν όλες αυτές τις ημέρες. Οι λεπτομέρειες για το έγκλημα αλλά και το σκηνικό που ο ίδιος δημιούργησε αμέσως μετά από την πράξη του ανατρέπουν το προφίλ που ήθελε να περάσει ώστε να αποπροσανατολίσει και να στρέψει αλλού τις έρευνες για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά.

Λίγη ώρα μετά από την «απελευθέρωσή» του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες συντετριμμένος αλλά και σίγουρος πως οι Αρχές θα εξιχνιάσουν το έγκλημα.

Έτσι σκότωσε την «αγάπη» του

«Δεν περιγράφεται, σε κανέναν να μην τύχει. Να μη γίνει σε κανέναν άλλο, ποτέ ξανά. Τίποτα άλλο. Τα παιδιά ξέρουν τη δουλειά τους, θα τους πιάσουν και αυτό που πέρασα εγώ και η οικογένεια της γυναίκας μου να μην το περάσει ξανά κανείς ποτέ. Τους παρακαλέσαμε, τους είπαμε που θα βρουν τα χρήματα» ήταν πρώτα του λόγια. Ενώ φρόντισε να ενισχύσει το προφίλ του θύματος με μία ανάρτηση στα social media με τη φωτογραφία από τον γάμο τους, με την οποία αποχαιρετούσε τη δολοφονημένη σύζυγό του.

Ωστόσο ο γυναικοκτόνος ήταν ο ίδιος. «(...) εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματός μου της πίεζα το κεφάλι. Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτα, μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν είχε σταματήσει να κουνιέται» παραδέχθηκε την περασμένη εβδομάδα στην ομολογία του. 

Αλλά και νωρίτερα, 17 ημέρες μετά από δολοφονία, έλεγε στους αστυνομικούς: «Η Καρολάιν ήταν ένας έξυπνος άνθρωπος. Ήταν πολύ δημιουργική είχε χιούμορ φαντασία και ήταν συμπαθής σε όλους τους ανθρώπους».

Έκανε το παιδί μέρος της παράστασης

Μία ακόμη εικόνα που μοιάζει πλέον εξωφρενική, έχοντας αποκαλυφθεί ο δολοφόνος, είναι εκείνη με το παιδί, ένα μωρό μόλις 11 μηνών, να το κρατά αγκαλιά στην κηδεία της Καρολάιν. Ο ίδιος μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ τονίζει συνεχώς μέσω των συνηγόρων του πως «Με νοιάζει μόνο το παιδί… Έκρυψα την αλήθεια μόνο και μόνο για να μπορέσω να το μεγαλώσω. Η Λυδία είναι όλη μου η ζωή».

Κι όμως δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ακόμα και το ίδιο του το μωρό ως μέρος της παράστασης που σκηνοθετούσε. Μία από τις πρώτες κινήσεις του όταν έσβησε την ανάσα της Καρολάιν ήταν να να βάλει το παιδί πλάι στη νεκρή μητέρα. Όπως άλλωστε είχε αποκαλύψει και ο Χρήστος Βαρδίκος, ο πρώτος αστυνομικός που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, το μωρό δεν έκλαιγε, καθόταν δίπλα στη νεκρή του μητέρα και τη σκουντούσε.

Ενώ συνέχισε το θέατρο παίρνοντας αγκαλιά το παιδί μόλις τον έλυσαν οι αστυνομικοί, όπως αναφέρουν στις καταθέσεις τους.

Γλυκά Νερά: Γιατί σκότωσε και τον σκύλο

Το δεύτερο κακούργημα για το οποίο διώκεται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι η θανάτωση του σκυλιού της οικογένειας. «Για να φανεί αληθοφανές έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο. Κανείς δε θα πίστευε ότι θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί» ομολόγησε κυνικά.

Ακόμα και γι αυτό είχε σκεφτεί πως θα ενισχύσει το προφίλ του από την πρώτη ημέρα. Μια καλύτερη ματιά στα πρώτα πλάνα από το σπίτι στα Γλυκά Νερά και κάποιος μπορεί να παρατηρήσει πως ο δράστης κρατούσε στα χέρια του μία από τις γάτες της Καρολάιν.

Πώς θα δικαιολογήσει την «σκηνοθεσία»

Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος αναμένεται να προσπαθήσει να πείσει τις δικαστικές αρχές ότι δεν προμελέτησε το έγκλημά του και ότι την σκότωσε επειδή «θόλωσε» από τον καυγά που είχε προηγηθεί και την συμπεριφορά του θύματος απέναντι στο παιδί.

Ακόμη, δεν θα αναιρέσει τις προανακριτικές του απολογίες, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Θα επιμείνει ότι αυτός ήταν ο δράστης και στη συνέχεια θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει την συνέχεια μετά την στυγερή δολοφονία που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Αναμένεται να υποστηρίξει ότι είχε προηγηθεί ένας πολύ μεγάλος καυγάς, ότι βρισκόταν σε μία «τεράστια ψυχική φόρτιση». Θα υποστηρίξει πως ήθελε να ανέβει στο δωμάτιο να τα «ξαναβρούν», εκείνη αρνήθηκε και τότε την έπνιξε με το μαξιλάρι. 

Ο 32χρονος πιλότος θα πει ότι δεν του πέρασε από το μυαλό η σκέψη της σκηνοθεσίας αλλά αυτό που σκέφτηκε πρώτα ήταν να εξαφανίσει το πτώμα. Αλλά , θα ισχυριστεί, ότι δεν μπόρεσε να το οργανώσει στο μυαλό του για αυτό έπρεπε -κατ'αυτόν- να δημιουργήσει ένα αληθοφανές σενάριο. Κι έτσι προέκυψε το σενάριο της ληστείας

Θα αρνηθεί, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, την προμελέτη. Για την σκηνοθεσία της ληστείας, «πάτησε» πάνω στην ληστεία στο σπίτι του εκπαιδευτή του και «την έχτισε» βήμα-βήμα στο δικό του σπίτι. Μοναδικό εμπόδιο σε αυτό, ήταν το σκυλί και για αυτό το σκότωσε. Η θανάτωση του σκύλου, είναι που διώχνει από το «τραπέζι» το σενάριο του «εν βρασμώ ψυχής». Το σκυλί δεν αντέδρασε, γιατί δεν υποπτεύθηκε τον «δικό του άνθρωπο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA