Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι 37 ημέρες μέχρι την ομολογία του πιλότου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και τη δολοφονία της Καρολάιν, ήταν γεμάτες ανατροπές αλλά με εξ αρχής στόχο της Αστυνομίας να δέσουν την υπόθεση. To άγνωστο «ημερολόγιο» των στελεχών της ΕΛΑΣ από τις επαφές τους με τον καθ' ομολογίαν δολοφόνου φανερώνει το πλάνο που είχε αναπτυχθεί μέχρι την μεταφορά του από την Αλόννησο και την κράτησή του στη ΓΑΔΑ.

Διαβάστε ακόμη: Ποιος ήθελε να «καλύψει» τον 32χρονο πιλότο; - Τι λέει στο Reader.gr η δικηγόρος της συμβούλου της Καρολάιν

Ετσι λοιπόν σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η Αστυνομία είχε καταγράψει: 

11 Μαΐου - 21 Μαΐου

  • Στις 10 αυτές πρώτες ημέρες ο Αναγνωστόπουλος είναι σε διαρκή επικοινωνία με αστυνομικό-χειριστή. Ο αστυνομικός τόνισε στον 33χρονο: «μην κάνεις δηλώσεις» καθώς έκανε υπερβολικές δηλώσεις τα πρώτα 24ωρα. 
  • Έδειχνε «υπερβολικά συνεργάσιμος» 

22 Μαΐου - 1 Ιουνίου

Εστεισε στο προφίλ του καλού παιδιού.  Προσπαθεί να κατασκευάσει το προφίλ του «καλού παιδιού» που προσπαθεί να επιβιώσει χωρίς την αγαπημένη σύζυγό του.

  • «Προσπαθώ να επιβιώσω»
  • «Πρέπει να πάω μπροστά για την κόρη μου» αναφέρει. 
  • Εμφανιζόταν εξοργισμένος με τις δηλώσεις της ψυχολόγου που άφηνε υπαινιγμούς για το ρόλο του: «Θέλω να κάνω μηνύσεις»

2 Ιουνίου - 12 Ιουνίου 

Σε αυτή φάση έφτιαχνε το εγκληματικό προφίλ των δραστών που είχε πλάσει στο μυαλό του: «Όπως σκότωσαν τον σκύλο, σκότωσαν και την γυναίκα μου» ανέφερε δε, για τον σκύλο που ο ίδιος είχε σκοτώσει. 

17 Ιουνίου

  • «Έχεις καταλάβει τι έχει γίνει; Δεν σε φέραμε για πλάκα άρον-άρον από την Αλόννησο. Θες να μας πεις κάτι;» ρωτάνε τον 33χρονο στις 17 Ιουνίου οι άνδρες της ΕΛΑΣ.
  • 32χρονος: «Μού φερθήκατε σαν αδέρφια και εγώ σας πρόδωσα» απαντά ο Αναγνωστόπουλος μετά από μια αναδρομή στη σχέση του με την Καρολάιν και την ομολογία του.
  •  «Έβλεπα την Καρολάιν στον ύπνο μου, αλλά δεν θα ερχόμουν να ομολογήσω» παραδέχεται, έχοντας πάρει αγκαλιά μάλιστα τον αστυνομικό με τον οποίο συνομιλούσε περισσότερο. 

Αντίστροφη μέτρηση για την απολογία

Ο 32χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έχει αγωνία για το τι λέει ο έξω κόσμος, τον απασχολεί η εικόνα του, αναζήτησε μάλιστα για το θέμα τον αστυνομικό που χειριζόταν την υπόθεση με τον οποίο είχε αναπτύξει οικειότητα. Ο 33χρονος θα απολογηθεί στον ανακριτή την Τρίτη στις 10 το πρωί.

Η πρώτη επίσκεψη που δέχθηκε, πέραν του δικηγόρου του, στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ήταν από τον αδερφό του. Τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά το απόγευμα του Σαββάτου πηγαίνοντας του ρούχα και βιβλία.

Παράλληλα ο πιλότος είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με την οικογένειά του στην οποία αυτές τις ημέρες βρίσκεται η κόρη του.

«Είναι πάρα πολύ συνειδητοποιημένος για την πράξη, ενώ προετοιμάζεται η απολογία της Τρίτης. με βάση όλες τις πτυχές που ο ίδιος έχει ομολογήσει» ανέφερε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης προσθέτοντας πως: «Υπάρχουν κάποια στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. αλλά γεγονός παραμένει ότι  είναι ομολογημένη πράξη. Δεν θα ζητήσει ψυχιατρική συνδρομή εκτός αν κριθεί αναγκαίο».

Η ιατροδικαστική έκθεση δεν αλλάζει κάτι, αναφέρεται στους παλμούς του θύματος κατά την ώρα της θανάτωσης ενώ ο ίδιος ο εντολέας έχει ομολογήσει σε επίπεδο προανάκρισης ότι προφανώς το θύμα είχε αντίληψη, τόνισε ο δικηγόρος και επανέλαβε: «Δεν υπάρχει ούτε προσχεδιασμός, ούτε άλλο κίνητρο, ούτε συνεργός».

Πώς θα δικαιολογήσει την «σκηνοθεσία»

Ο καθ' ομολογία δολοφόνος αναμένεται να προσπαθήσει να πείσει τις δικαστικές αρχές ότι δεν προμελέτησε το έγκλημά του και ότι την σκότωσε επειδή «θόλωσε» από τον καυγά που είχε προηγηθεί και την συμπεριφορά του θύματος απέναντι στο παιδί.

Ακόμη, δεν θα αναιρέσει τις προανακριτικές του απολογίες, σύμφωνα με τον ΣΚΑϊ. Θα επιμείνει ότι αυτός ήταν ο δράστης και στη συνέχεια θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει την συνέχεια μετά την στυγερή δολοφονία που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Αναμένεται να υποστηρίξει ότι είχε προηγηθεί ένας πολύ μεγάλος καυγάς, ότι βρισκόταν σε μία «τεράστια ψυχική φόρτιση». Θα υποστηρίξει πως ήθελε να ανέβει στο δωμάτιο να τα «ξαναβρουν», εκείνη αρνήθηκε και τότε την έπνιξε με το μαξιλάρι. 

Ο 32χρονος πιλότος θα πει ότι δεν του πέρασε από το μυαλό η σκέψη της σκηνοθεσίας αλλά αυτό που σκέφτηκε πρώτα ήταν να εξαφανίσει το πτώμα. Αλλά , θα ισχυριστεί, ότι δεν μπόρεσε να το οργανώσει στο μυαλό του για αυτό έπρεπε -κατ'αυτόν- να δημιουργήσει ένα αληθοφανές σενάριο. Κι έτσι προέκυψε το σενάριο της ληστείας. 

Θα αρνηθεί, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, την προμελέτη. Για την σκηνοθεσία της ληστείας, «πάτησε» πάνω στην ληστεία στο σπίτι του εκπαιδευτή του και «την έχτισε» βήμα-βήμα στο δικό του σπίτι. Μοναδικό εμπόδιο σε αυτό, ήταν το σκυλί και για αυτό το σκότωσε. Η θανάτωση του σκύλου, είναι που διώχνει από το «τραπέζι» το σενάριο του «εν βρασμώ ψυχής». Το σκυλί δεν αντέδρασε, γιατί δεν υποπτεύθηκε τον «δικό του άνθρωπο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA