ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/06/2021 09:49

Καταγγελίες για αποπλάνηση ανηλίκων στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Καθηγητής πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης κατηγορείται πώς παρενοχλούσε ανήλικες μαθήτριες - Στη δικαιοσύνη η υπόθεση

Καταγγελίες για αποπλάνηση ανηλίκων στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης
(πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Καταγγελίες για αποπλάνηση ανηλίκων από δάσκαλο πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από τέσσερις κοπέλες. Όπως σημειώνουν τις είχε προσεγγίσει και τις είχε αποπλανήσει με την υπόθεση πλέον να έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Διαβάστε ακόμη: Κολωνάκι: Νέα καταγγελία για βιασμό εργαζόμενης σε μπαρ

Οι τέσσερις κοπέλες ήταν ηλικίας 13 ως 15 ετών όταν τις παρενόχλησε, σύμφωνα με την καταγγελία τους, ο καθηγητής μουσικής, ενώ η μία ακόμη δεν έχει ενηλικιωθεί. Ο ίδιος ο δάσκαλος ήταν άνω των 40 ετών.

Μιλώντας στο MEGA ένα από τα θύματα που έχει προβεί σε καταγγελία ανέφερε: «Ήμουν 15 όταν συνέβη το περιστατικό κατά τη διάρκεια της φοίτησης μου στο κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Με φλέρταρε έντονα, με πολιορκούσε. Κατάφερε να συνάψει σχέση μαζί μου. Όλο αυτό διήρκησε ένα χρόνο. Και έληξε η σχέση γιατί μου ζητούσε επίμονα να ολοκληρώσουμε τις σχέσεις μας. Εγώ δεν ενέδωσα ποτέ ούτε υπέκυψα σε ερωτικές απαιτήσεις. Έκανα πέντε χρόνια ψυχοθεραπείας και με αφορμή το κίνημα #metoo βρήκα το θάρρος για να μιλήσω και να προστατέψω και τις άλλες κοπέλες».

Σύμφωνα με την ίδια, όταν πρότεινε στον καθηγητή να χωρίσουν, εκείνος την έβρισε και της δημιούργησε πολύ μεγάλη ένταση. Στη συνέχεια η κοπέλα αναγκάστηκε να σταματήσει τα μαθήματα στο ωδείο.

Παραμένει και διδάσκει στο Ωδείο

«Μολονότι τέθηκε υπόψη της διοίκησης του Ωδείου η υπόθεση από τον Μάρτιο, υπάρχει μια διαδικασία έρευνας – διερεύνησης πολύ adhoc. Όχι ΕΔΕ ή πειθαρχική διαδικασία. Επιδιώκουν να λήξει η σύμβασή του και να γίνει η επαναπρόσληψή του» εκτίμησε ο δικηγόρος ενός των θυμάτων, Κωνσταντίνος Μορτόπουλος,

Υπογραμμίζεται ότι ακόμα και σήμερα, ο καθηγητής διδάσκει στο ωδείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ