Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην Ευελπίδων οδηγείται σήμερα ο 37χρονος ιερομόναχος που επιτέθηκε με βιτριόλι σε μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη, προκειμένου να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα. Μιλώντας για το συμβάν έξω από το κτήριο 16, ο δικηγόρος του 37χρονου κ. Θεοδωρόπουλος έκανε λόγο για ένα ψυχιατρικά ασθενές άτομο.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος συνέχισε λέγοντας πως η άδικη πράξη που τέλεσε «κατά το άρθρο 34 αίρει τον καταλογισμό. Έχουμε να κάνουμε με ψυχικά ασθενή που προσπάθησε πριν 1,5 μήνα να βάλει τέλος στη ζωή του. Παίρνει βαριά καταθλιπτικά χάπια. Θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγνατογνωμοσύνη. Αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του ότι είναι άρρωστος ψυχιατρικά θα παραιτηθούμε». Αναφορικά με την καυστική ουσία που έριξε στους Μητροπολίτες, ο κ. Θεοδωρόπουλος είπε πως την αγόρασε έναντι 40 ευρώ από το ίντερνετ, χωρίς να προβαίνει σε λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση του υγρού.

Οι ομοιότητες με την επίθεση στην Καλλιθέα 

Ο δράστης της επίθεσης, φαίνεται λοιπόν πως είχε προσχεδιάσει το χτύπημα και είχε κοπιάρει ουσιαστικά τον τρόπο δράσης της Εφης Κακαράντζουλα, της 35χρονης που πριν ένα χρόνο έστησε καρτέρι και επιτέθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου στην Καλλιθέα. Εβαλε τα μπουκάλια σε έναν σάκο, κατέβηκε στην Αθήνα και παρουσιάστηκε στις έξι χθες το απόγευμα, στο συνοδικό δικαστήριο όπου εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό η δική του υπόθεση.

Ο 37χρονος Θεοφύλακτος Κόμβος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να είχε αποφασίσει να τιμωρήσει τους μητροπολίτες σε περίπτωση που αποφάσιζαν την καθαίρεση του. Γι αυτό, όταν λίγο μετά τις επτά, ξεκίνησε η διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης κατάλαβε ότι έφθανε το τέλος του ως κληρικού, έβγαλε αιφνιδιαστικά τα μπουκάλια και άρχισε να ραντίζει όπως χαρακτηριστικά λένε αυτόπτες μάρτυρες τους επτά μητροπολίτες και τον αστυνομικό με το θειικό οξύ. «Με κυρίευσε η οργή. Είχα στοιχεία που έδειχναν ότι δεν έφταιγα. Γίνονται τόσα και όμως εμένα τιμώρησαν» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Πάνω του βρέθηκαν πολλά χάπια που συνταγογραφούνται για ψυχικές νόσους, ενώ o 37χρονος ισχυρίστηκε ότι προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό από το ίντερνετ και μάλιστα οι αστυνομικοί έχουν βρει και ορισμένες σελίδες που πουλούν τη συγκεκριμένη χημική ουσία. Η προμήθειά της, όπως αναγράφεται, μπορεί να γίνει αυστηρά για εργαστηριακή χρήση, όμως το πιο σοβαρό είναι πως στην ιστοσελίδα αναφέρεται πως το συγκεκριμένο υγρό περιέχει 96% θειικό οξύ.

Παίρνουν εξιτήριο οι μητροπολίτες

Και οι 4 μητροπολίτες που νοσηλεύονται στο «Γεννηματάς» θα έχουν πάρει εξιτήριο το μεσημέρι, καθώς ένας μόνον εξ αυτών παραμένει ακόμα για νοσηλεία. Αντίθετα, όλοι όσοι νοσηλεύονταν στο ΚΑΤ πήραν εξιτήριο το πρωί της Πέμπτης.

Στο Γεννηματάς διακομίσθηκαν χθες οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση, ενώ στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ διακομίσθηκαν οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA