Μενού
  • Α-
  • Α+

Κατατέθηκε σήμερα Πέμπτη (24/6) στην Εισαγγελία ανηλίκων από τον δικηγόρο της οικογένειας της Καρολάιν αίτημα για να αναλάβει την αποκλειστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας, του παιδιού που είδε τον πατέρα του να σκοτώνει τη μητέρα του μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Το αίτημα κατατέθηκε από τον δικηγόρο της οικογένειας Θανάση Χαρμάνη. Μεταξύ άλλων ο κ.Χαρμάνης ανέφερε σε δηλώσεις του: «Ηρθαμε να καταθέσουμε στην εισαγγελέα ανηλίκων το αίτημα για αποκλειστική επιμέλεια της Λυδίας από τη μητέρα της Καρολάιν. Πληροφορηθήκαμε ότι οι εκθέσεις ειναι θετικές ιδίως για την Αλόνησσο. Καταθέσαμε αίτημα να ανατεθεί η επιμέλεια στη μητέρα της Καρολάιν διότι είναι το καταλληλότερο περιβάλλον καθώς στη μεν Αθήνα η μικρή Λυδία θα είναι η κόρη του δολοφόνου, στην Αλόννησο το παιδί που έχασε τη μανούλα του. Συγκλονίστηκα όταν διάβασα την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού ότι η μικρή Λυδία παρόλο που είναι νεογνό μπορεί να αποθηκεύσει σκηνές βίας. Μέχρι χθες το βράδυ οι δύο πλευρές μιλούσαν και είναι σε καλό κλίμα οι συνομιλίες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογο αίτημα κατέθεσε και η πλευρά της οικογένειας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που ζητάει επιμέλεια της μικρής Λυδίας από κοινού. Μεταξύ άλλων η οικογένεια του 32χρονου πιλότου προτείνει το παιδί το μισό χρόνο να ζει στην Αθήνα και το άλλο μισο στην Αλόνησσο.

Ποινικολόγος: «Ο πιλότος αναμένεται να στερηθεί κάθε γονική μέριμνα και κάθε μορφή επικοινωνίας με το παιδί»

Η εισαγγελία Ανηλίκων συνεδριάζει σήμερα αναφορικά με την επιμέλεια του μωρού των Καρολάιν Κράουτς και Μπάμπη Αναγνωστόπουλου κι αναμένεται να αναθέσει την προσωρινή επιμέλεια του ενός έτους βρέφους είτε στην οικογένεια της δολοφονημένης 20χρονης, είτε στους συγγενείς του προφυλακισθέντα καθ' ομολογίαν δολοφόνου.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε μιλώντας στο Open, ο γνωστός ποινικολόγος Νίκος Αγαπηνός. «Θα υπάρξουν αποφάσεις των αρμοδίων θεσμικών οργάνων οι οποίες κρίνω στο παρόν χρονικό σημείο θα αποφανθούν για την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον πατέρα. Ετσι, δεν θα τίθεται θέμα καμίας ευνοϊκής μεταχείρισης, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει γονεϊκά καθήκοντα. Υπό τις συνθήκες αυτές θεωρώ δεδομένο με βάση αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και την ομολογία του δράστη και τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος ότι η γονική μέριμνα θα αφαιρεθεί από τον πατέρα και κάθε μορφής επικοινωνία ανάμεσα στο παιδί και στον πατέρα», τόνισε σχετικά ο κ. Αγαπηνός.

Απαντώντας στο ερώτημα αν ο δράστης θα μπορούσε να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού είπε: «Το δικαιακό μας σύστημα επιτρέπει να διεκδικήσεις ό,τι θέλεις. Οι πιθανότητες μίας τέτοιας δικαίωσης είναι μηδενικές. Το λέω αυτό γιατί θα υπάρχει μία περίοδος αρκετών ετών που δεν θα έχει το δικαίωμα καν να δει το παιδί. Μιλάμε για απαγόρευση πλήρους επικοινωνίας. Από εκεί και πέρα όταν το παιδί είναι σε μία ηλικία 15-16 ετών, όπως αντιλαμβάνεστε σε ένα μεγάλο βαθμό, αποφασίζει μόνο του».

Παράλληλα, για το αν είναι πιθανό να αναγνωριστούν ελαφρυντικά ο κ. Αγαπηνός τόνισε ότι είναι διαφορετικά τα πράγματα μεταξύ του πρωτοβάθμιου και του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. «Ερευνούμε και το πώς έχει ζήσει κάποιος μέχρι να τελέσει ένα έγκλημα, τυπικά έχει τις προϋποθέσεις για να του αναγνωριστεί η ελαφρυντική αυτή περίσταση. Έχει λευκό ποινικό μητρώο, έχει τις προϋποθέσεις του νόμου για να του αναγνωριστεί. Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν θα του αναγνωριστεί, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό. Στον δεύτερο βαθμό που γίνεται μία δίκη αποστασιοποιημένη χρονικά και από το ίδιο το γεγονός και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τα πράγματα αλλάζουν πολλές φορές».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA