Μενού
  • Α-
  • Α+

Αποκαλύψεις για τη δράση του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης και για παιδική πορνογραφία από το Αγρίνιο έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Η μητέρα των δύο κοριτσιών που καταγγέλλουν τον ιερέα, καθώς επίσης και ακόμα μία μητέρα, ζούσαν μαζί με την οικογένειά του, σε ένα «κοινόβιο» που είχε δημιουργήσει ο ίδιος. 

Διαβάστε ακόμη: Αγρίνιο: Αποτροπιασμός για τον ιερέα που συνελήφθη για βιασμό ανήλικης - Τον κατήγγειλαν 2 κοπέλες

Όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος agriniopress.gr, Παναγιώτης Τσακανίκας στο TheCaller, η μητέρα μαζί με τις δύο κόρες της είχαν αφήσει το σπίτι τους προκειμένου να ζήσουν με τον ιερέα και την οικογένειά του. Το ίδιο είχε κάνει ακόμα μία γυναίκα, επίσης μητέρα, και όλοι μαζί είχαν δημιουργήσει κάποιου είδους «θρησκευτικό κοινόβιο».

Ο ιερέας ο οποίος είναι και πατέρας τριών παιδιών, με πρόσχημα τη θρησκεία, είχε πείσει τις γυναίκες να τον εμπιστευτούν τυφλά και να γίνουν πειθήνια όργανά του. Όπως σχολίασε ο δημοσιογράφος, «ακούγονται πολλά για αυτό το κοινόβιο, ακόμη και για τελετές». Ολα αυτά περιλαμβάνονται στη δικογραφία της μήνυσης.

Η 22χρονη σήμερα κοπέλα κατήγγειλε πως ο ιερέας τη βίασε το 2013, ενώ η 27χρονη αδερφή της υποστήριξε πως έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης όταν ήταν ανήλικη. Οι αδερφές μήνυσαν τον ιερέα με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία ώστε να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα.

Ο δικηγόρος του ιερέα, Δημήτρης Νικάκης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για κατασκευασμένη δικογραφία ως προς την ουσία και τη διαδικασία. «Αυτοί οι οποίοι επεδίωξαν να συλληφθεί ο ιερέας και νόμισαν πως θα πιάσουν θησαυρό, τους ενημερώνω πως θα αποβεί άνθρακας», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε και υλικό παιδικής πορνογραφίας στις ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούσε ο ιερέας, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA