Μενού
  • Α-
  • Α+

«Γκάζι» στους εμβολιασμούς θέλει να πατήσει η κυβέρνηση, εξετάζοντας διάφορα κίνητρα και παροχές ακόμα και διαφορετικού τύπου, ειδικά για τους νέους. Σύφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN εξετάζονται παροχές όπως κληρώσεις, δώρα, εισιτήρια σε γήπεδα ακόμα και διαρκείας ή data σε κινητά τηλέφωνα. Για τους εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού, έρχονται κι άλλα προνόμια, όπως άλλωστε προϊδέασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, ζητώντας μάλιστα ακόμα μια εβδομάδα υπομονή.

Με βάση το ρεπορτάζ του OPEN, τα προνόμια θα είναι κυρίως σε διασκέδαση και ψυχαγωγία. Επίσης πιθανόν να δοθεί πλέον η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης να αποφασίζουν αν θα είναι για πλήρως εμβολιασμένους και μόνο το μαγαζί τους, οπότε θα μπορεί η πληρότητα να φτάνει το 100% ή όχι, οπότε θα είναι μικρότερη.

Τι είπε ο Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες 

Την παροχή επιπλέον προνομίων ή διευκολύνσεων σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο, συζητά η κυβέρνηση, κάτι που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, ζητώντας μια εβδομάδα υπομονή για τα... αποκαλυπτήρια. Ο πρωθυπουργός έκανε προτροπή προς τους μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες να εμβολιαστούν,  στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ενώ όπως είπε, οι εμβολιασμοί είναι η «απάντηση» στη μετάλλαξη Δέλτα αλλά και σε όλες τις μεταλλάξεις που τυχόν εμφανιστούν. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «έγινε συζήτηση γύρω από τις μεταλλάξεις και συγκεκριμένα τη Δέλτα και πόσο πρέπει να ανησυχούμε». Ερωτηθείς δε για προνόμια εμβολιασμένων, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε λακωνικά, αφήνοντας το θέμα... ορθάνοιχτο: «Κάντε υπομονή μία εβδομάδα».

Το ίδιο είχε πει ο κ. Μητσοτάκης και στη συζήτηση στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ. Εκεί έκρουσε και ένα ηχηρό καμπανάκι στους πολίτες που συνειδητά δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ως αυτή τη στιγμή και δεν σχεδιάζουν να το κάνουν άμεσα, με το βλέμμα στον επόμενο χειμώνα, καθώς, ως τότε, η κεντρική εκτίμηση είναι ότι στην Ευρώπη θα έχει επικρατήσει η ινδική μετάλλαξη ή αλλιώς η μετάλλαξη Δέλτα.

Προειδοποίηση καθηγητή Λουκίδη για τους μη εμβολιασμένους

Μιλώντας στο Open ο καθηγητής πνευμονολογίας Στυλιανός Λουκίδης, αναφέρθηκε στα μέχρι τώρα στοιχεία που υπάρχουν και στις έρευνες σε Σκοτία και Καναδά, που δείχνει πως οι μη εμβολιασμένοι είναι εκτεθειμένη στη νέα μετάλλαξη. «Αυτό που πρέπει να μας μείνει είναι πως η μετάλλαξη θα πάει εκεί που είναι πιο εύκολο. Οι μη εμβολιασμένοι» σημείωσε. 

Παράλληλα ο κ. Λουκίδης αναφέρθηκε και στα στοιχεία μίας νέας δημοσίευσης, σύμφωνα με την οποία ενδεχομένως να υπάρξουν ομάδες ασθενών που να χρειαστούν και τρίτη δόση του εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό. Όπως είπε πρόκειται για ομάδες ανθρώπων που «έχουν εμβολιαστεί αλλά έχουν χαμηλή άμυνα. Όπως είναι για παράδειγμα οι άνω των 80 ετών ή εκείνοι που παίρνουν φάρμακα που έχουν ρίξει την άμυνά τους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA