Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τον καιρό να «καίει», πολλοί είναι αυτοί που έτρεξαν στις κοντινές παραλίες της Αττικής για να δροσιστούν. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, λόγω του καύσωνα και του καιρού, παρατηρήθηκε κίνηση στους δρόμους που οδηγούν προς τις κοντινές παραλίες. Αυτό αποδεικνύεται και από το μποτιλιάρισμα που σημειώθηκε στην Αττική Οδό. 

Η εταιρεία ενημέρωσε πως υπάρχουν «καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Μαρκόπουλο – Αεροδρόμιο 10΄- 15΄στην είσοδο της Αττικής Οδού από Πειραιά στον κόμβο της Μεταμόφωσης. Καθυστερήσεις 5΄- 10΄στην έξοδο 20 προς Μαρκόπουλο στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο». Το πρακτορείο InTime δημοσίευσε και βίντεο από τις παραλίες που γέμισαν λόγω του καιρού. Η ίδια εικόνα υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη, με τον κόσμο να πηγαίνει προς Χαλκιδική και άλλους προορισμούς και το μποτιλιάρισμα να είναι μεγάλο.

Καιρός: Μέχρι και 42 βαθμούς η θερμοκρασία

Το Σάββατο κορυφώνεται το κύμα του καύσωνα, με τις θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας να συνεχίζονται για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το Σάββατο οι μέγιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά θα ξεπεράσουν τοπικά τους 41 - 42 βαθμούς Κελσίου. Ακόμα και στα νησιωτικά τμήματα, λόγω και των εξασθενημένων ανέμων, οι θερμοκρασίες θα φτάσουν στο Ανατολικό Αιγαίο τους 37-38 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 36-37 και στο Ιόνιο τους 38-39.

Επιπλέον, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σήμερα στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, αλλά και στα κεντρικά ορεινά, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ αυξημένη πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Επισημαίνεται ότι, κατά τόπους, σε πολλές περιοχές οι επικρατούσες συνθήκες θα μπορούν να χαρακτηριστούν ως καύσωνας. Οι εξασθενημένοι άνεμοι, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, θα αυξάνουν σε πολλές περιοχές το αίσθημα δυσφορίας, ενώ αυξημένες θα διατηρηθούν και σήμερα οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA