Μενού
  • Α-
  • Α+

Σαν «βόμβα» έπεσε η αποκάλυψη της Daily Mail για το κρυφό ημερολόγιο της Καρολάιν Κράουτς που  δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της, Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο. Η πρώτη αντίδραση του 33χρονου συζυγοκτόνου ήρθε μέσω του δικηγόρου του, Αλέξανδρου Παπαϊωαννίδη. Συγκεκριμένα, απαντώντας στο MEGA ο κ. Παπαϊωαννίδης τονίζει πως όσα ισχυρίζεται η Daily Mail τα αρνείται η πλευρά του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου. Μάλιστα, όπως λέει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του 33χρονου πιλότου «αυτά δεν υπάρχουν ούτε στη δικογραφία».

Διαβάστε ακόμη: Αναγνωστόπουλος: Υπέδειξε τον Γεωργιανό για τη δολοφονία!

Το κρυφό ημερολόγιο

Ένα άγνωστο μέχρι στιγμής ημερολόγιο της Καρολάιν έφερε στο φως της δημοσιότητας η Daily Mail, όπου η 20χρονη κοπέλα καταφέρεται με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του συζύγου της Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, τον οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει ως «επικίνδυνο τύπο». Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά (για κρυφό ημερολόγιο της Καρολάιν) στο διαβιβαστικό που συνέταξε το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το εν λόγω ημερολόγιο βρέθηκε «θαμμένο» κάτω από στοίβες με κουτιά παπουτσιών στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά, με τους Βρετανούς ρεπόρτερ να περιγράφουν, με τα «μάτια» της Καρολάιν, σκηνές ενός γάμου, που φαινόταν από καιρό ότι δεν πήγαινε καλά, καθώς οι σχέσεις της 20χρονης με τον 32χρονο πιλότο φαίνεται πώς βρίσκονταν σε οριακό σημείο.

«Το μοναδικό πρόσωπο, από το οποίο θα μπορούσε να κρύβει το ημερολόγιο, ήταν ο άντρας της» αναφέρει αστυνομική πηγή, την οποία επικαλείται η βρετανική εφημερίδα στο δημοσίευμα στην επίσημη ιστοσελίδα της. Μάλιστα, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, εμφανίζονται να εκτιμούν ότι πολλές από τις λέξεις που χρησιμοποιούσε στο κρυφό της ημερολόγιο η Καρολάιν, έχουν γραφτεί με διαφορετικού χρώματος στυλό διαρκείας και περιέχουν «κωδικοποιημένες» ονομασίες, προκειμένου ο σύζυγός της να μην μπορέσει να «αποκρυπτογραφήσει» όλο το περιεχόμενο, σε περίπτωση που το ημερολόγιο έπεφτε στα χέρια του.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομική πηγή που επικαλείται η Daily Mail, η Καρολάιν χρησιμοποιούσε τα γράμματα «DG» (Dangerous Guy»), για να περιγράψει ως «επικίνδυνο τύπο» τον ίδιο της τον σύζυγο. Έβαζε μάλιστα δίπλα στα δύο αυτά γράμματα, το ελληνικό «Γ», το οποίο οι Βρετανοί ερμηνεύουν ως «F****** Dangerous Guy». Οι ίδιες πηγές εντοπίζουν επίσης στο ημερολόγιο τη συχνή χρήση του γράμματος «Μ», εκτιμώντας ότι αποτελεί συντομογραφία του «μαλ…»: Ο «Mal… Antras Mou (‘My W***** Husband’)» εμφανίζεται να περιγράφει τον Αναγνωστόπουλο η 20χρονη κοπέλα. Επίσης γράφεται αρκετές φορές το «XX», το οποίο ερμηνεύεται από τους αστυνομικούς ως «ξύλο». Ακόμη, σύμφωνα πάντα με το βρετανικό ρεπορτάζ, η Καρολάιν χρησιμοποιούσε τη συντομογραφία «PP», για να χαρακτηρίσει ως «παλιοπ…» τον άντρα με τον οποίο απέκτησε τη μικρή Λυδία.

Η προσωρινή επιμέλεια της Λυδίας 

Τη Δευτέρα (28/6) η Εισαγγελία Ανηλίκων θα αποφασίσει για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, του βρέφους της 20χρονης Καρολάιν. Το μωράκι της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, θα ανατεθεί σε μια από τις δυο οικογένειες για το επόμενο διάστημα, μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. 

Η εισαγγελική διάταξη που θα εκδοθεί τη Δευτέρα (28.06) θα έχει προσωρινή ισχύ και σε διάστημα 90 ημερών θα υπάρξει εκδίκαση της υπόθεσης από το Πρωτοδικείο έτσι ώστε να υπάρξει οριστική απόφαση. Η οικογένεια της δολοφονημένης Καρολάιν έχει ζητήσει την αποκλειστική επιμέλεια της Λυδίας, ενώ η οικογένεια του καθ’ ομολογία δολοφόνου, έχει ζητήσει από κοινού επιμέλεια του μωρού. 

Ζήτησε από την οικογένεια της Καρολάιν να πληρώσει για το φέρετρο

Μετά το κρυφό ημερολόγιο, αυτή τη φορά ο δικηγόρος της οικογένειας της 20χρονης Καρολάιν αποκαλύπτει ότι ο 32χρονος πιλότος και δολοφόνος της Καρολάιν απαίτησε από τη μητέρα της να πληρώσει για το φέρετρο του παιδιού της.  «Εγώ εκείνο που θέλω να σας πω και να κλείσω, γιατί δεν θέλω να το σχολιάσω, φοβάμαι ότι θα παρεκτραπώ, είναι ένα. Και φαντάζομαι θα μείνετε κι εσείς άναυδοι όπως έμεινα κι εγώ. Το φέρετρο της Καρολάιν απαίτησε ο δράστης να το πληρώσει η μητέρα της και το πλήρωσε. Καλή σας ημέρα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Θανάσης Χαρμάνης.

Αμέσως μετά την κηδεία, ο πιλότος συνέχιζε κανονικά να σχεδιάζει το χτίσιμο του σπιτιού στο οικόπεδο που είχε αγοράσει το ζευγάρι στο Πικέρμι. Πρόκειται για ένα οικόπεδο 500 τ.μ. στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, το οποίο είχε αγοραστεί εξ αδιαιρέτου. Ο σχεδιασμός προέβλεπε την κατασκευή ενός προκάτ σπιτιού, περίπου 120 τ.μ., με τρία υπνοδωμάτια, ενώ ο 32χρονος πιλότος είχε ζητήσει να υπάρχει και μια πισίνα. Λίγες ημέρες μετά την κηδεία της 20χρονης Καρολάιν, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος συνέχισε τα ραντεβού με τους ανθρώπους, στους οποίους είχε αναθέσει την κατασκευή του σπιτιού προκειμένου να προχωρήσουν κανονικά οι εργασίες. Μάλιστα, σε ένα από τα ραντεβού είχε πάει μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος είναι αρχιτέκτονας.

Οι άνθρωποι που τον συνάντησαν μετά τη δολοφονία της Καρολάιν είχαν πάθει σοκ, καθώς το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν ήταν πώς ήταν δυνατόν να έχει βιώσει μια τέτοια τραγωδία και να έχει στο μυαλό του να συνεχίσει τις εργασίες για το νέο σπίτι στο Πικέρμι. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, κάποια στιγμή, ένας από τους ανθρώπους που τον συνάντησε, συγκλονισμένος από την ψυχραιμία του, τον ρώτησε για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά και εκείνος απάντησε ότι «ήταν επιθυμία της Καρολάιν».

Ξαφνικά, προέκυψε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η κατασκευή του σπιτιού, γιατί στο συγκεκριμένο σημείο του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου δεν έχουν διευθετηθεί τα ρέματα και δεν μπορούν να δοθούν υψόμετρα, ώστε να φανεί πού ακριβώς θα γίνει η πλατφόρμα για να στηθεί το σπίτι. Τότε, ο 32χρονος πιλότος, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να κάνουν οι υπεύθυνοι του έργου ό,τι μπορούν γιατί θέλει να μετακομίσει σύντομα στο νέο σπίτι και να φύγει από το ενοίκιο. Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε τόσο ο 32χρονος δολοφόνος έλεγε στους συνομιλητές του, σαν να ήθελε να τους πείσει: «Είμαι καλός άνθρωπος...».

Η οικογένεια της Καρολάιν τους έδινε 1.000 το μήνα

Δίνοντας 1.000 ευρώ το μήνα βοηθούσε την 20χρονη Καρολάιν, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύζυγο της και καθ’ ομολογίαν δράστη, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στα Γλυκά Νερά, η οικογένεια της άτυχης κοπέλας, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Θανάσης Χαρμάνης. «Θα εκπλήξω κι εσάς όπως εξέπληξα και την κ. Εισαγγελέα Ανηλίκων. Να σας πω ότι η μητέρα της Καρολάιν έδινε 1.000 ευρώ το μήνα ενίσχυση οικογενειακού εισοδήματος και η μητέρα της Καρολάιν είναι αυτή που πλήρωσε την αξία του οικοπέδου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η διάταξη της Εισαγγελέως Ανηλίκων για την ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας του παιδιού της Καρολάιν και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου αναμένεται να εκδοθεί τη Δευτέρα. Η απόφαση για την οριστική επιμέλεια αναμένεται το φθινόπωρο. Την επιμέλεια έχει ζητήσει η μητέρα του θύματος ενώ η οικογένεια του συζυγοκτόνου ζητά συνεπιμέλεια και το παιδί να ζει τους έξι χειμερινούς μήνες μαζί της στην Αθήνα και τους υπόλοιπους έξι στην Αλόννησο. Πρόσθεσε ότι η έκθεση της κοινωνικής λειτουργού από την αυτοψία της στην Αλόννησο είναι εξαιρετική καθώς έκρινε ότι το περιβάλλον είναι άριστο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA