Μενού
  • Α-
  • Α+

Δίνοντας 1.000 ευρώ το μήνα βοηθούσε την 20χρονη Καρολάιν, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύζυγο της και καθ’ ομολογίαν δράστη, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στα Γλυκά Νερά, η οικογένεια της άτυχης κοπέλας, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Θανάσης Χαρμάνης. «Θα εκπλήξω κι εσάς όπως εξέπληξα και την κ. Εισαγγελέα Ανηλίκων. Να σας πω ότι η μητέρα της Καρολάιν έδινε 1.000 ευρώ το μήνα ενίσχυση οικογενειακού εισοδήματος και η μητέρα της Καρολάιν είναι αυτή που πλήρωσε την αξία του οικοπέδου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη: Γερμανού σε Δημουλίδου: Για μυθιστόρημα καλό θα ήταν, αλλά είναι φονικό

Η διάταξη της Εισαγγελέως Ανηλίκων για την ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας του παιδιού της Καρολάιν και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου αναμένεται να εκδοθεί τη Δευτέρα Η απόφαση για την οριστική επιμέλεια αναμένεται το φθινόπωρο. Την επιμέλεια έχει ζητήσει η μητέρα του θύματος ενώ η οικογένεια του συζυγοκτόνου ζητά συνεπιμέλεια και το παιδί να ζει τους έξι χειμερινούς μήνες μαζί της στην Αθήνα και τους υπόλοιπους έξι στην Αλόννησο. Πρόσθεσε ότι η έκθεση της κοινωνικής λειτουργού από την αυτοψία της στην Αλόννησο είναι εξαιρετική καθώς έκρινε ότι το περιβάλλον είναι άριστο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚ Παρέα» και όντας εν πλω προς την Αλόννησο ο κ. Χαρμάνης, είπε ότι αυτό που ζητεί η οικογένεια του δράστη είναι «τεχνικά αδύνατο». Πρόσθεσε δε πως το μεγαλύτερο ρόλο στην απόφαση της Εισαγγελέως δεν θα παίξει η οικονομική επιφάνεια των οικογενειών αλλά το περιβάλλον στο οποίο θα ζήσει το παιδί και ποιο είναι το συμφέρον του. «Στη δε Αλόννησο, (το μωρό) θα είναι η Καρολάιν προσωποποιημένη και καταλαβαίνετε με τι στοργή θα το αγκαλιάσουν... Ακόμα και ο δήμαρχος της Αλοννήσου με πήρε τηλέφωνο και μου λέει ‘’πως θα γίνει να έρθει το παιδί στην Αλόννησο. Το περιμένουμε πως και πως όλη η κοινωνία’’».

Το κρυφό ημερολόγιο της Καρολάιν - Η αποκάλυψη της Daily Mail

Ένα άγνωστο μέχρι στιγμής ημερολόγιο της αδικοχαμένης Καρολάιν Κράουτς φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Daily Mail, όπου η 20χρονη κοπέλα καταφέρεται με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του συζύγου της Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, τον οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει ως «επικίνδυνο τύπο». Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά (για κρυφό ημερολόγιο της Καρολάιν) στο διαβιβαστικό που συνέταξε το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το εν λόγω ημερολόγιο βρέθηκε «θαμμένο» κάτω από στοίβες με κουτιά παπουτσιών στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά, με τους Βρετανούς ρεπόρτερ να περιγράφουν, με τα «μάτια» της Καρολάιν, σκηνές ενός γάμου, που φαινόταν από καιρό ότι δεν πήγαινε καλά, καθώς οι σχέσεις της 20χρονης με τον 32χρονο πιλότο φαίνεται πώς βρίσκονταν σε οριακό σημείο.

«Το μοναδικό πρόσωπο, από το οποίο θα μπορούσε να κρύβει το ημερολόγιο, ήταν ο άντρας της» αναφέρει αστυνομική πηγή, την οποία επικαλείται η βρετανική εφημερίδα στο δημοσίευμα στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, εμφανίζονται να εκτιμούν ότι πολλές από τις λέξεις που χρησιμοποιούσε στο κρυφό της ημερολόγιο η Καρολάιν, έχουν γραφτεί με διαφορετικού χρώματος στυλό διαρκείας και περιέχουν «κωδικοποιημένες» ονομασίες, προκειμένου ο σύζυγός της να μην μπορέσει να «αποκρυπτογραφήσει» όλο το περιεχόμενο, σε περίπτωση που το ημερολόγιο έπεφτε στα χέρια του.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομική πηγή που επικαλείται η Daily Mail, η Καρολάιν χρησιμοποιούσε τα γράμματα «DG» (Dangerous Guy»), για να περιγράψει ως «επικίνδυνο τύπο» τον ίδιο της τον σύζυγο. Έβαζε μάλιστα δίπλα στα δύο αυτά γράμματα, το ελληνικό «Γ», το οποίο οι Βρετανοί ερμηνεύουν ως «F****** Dangerous Guy». Οι ίδιες πηγές εντοπίζουν επίσης στο ημερολόγιο τη συχνή χρήση του γράμματος «Μ», εκτιμώντας ότι αποτελεί συντομογραφία του «μαλ…»: Ο «Mal… Antras Mou (‘My W***** Husband’)» εμφανίζεται να περιγράφει τον Αναγνωστόπουλο η 20χρονη κοπέλα. Επίσης γράφεται αρκετές φορές το «XX», το οποίο ερμηνεύεται από τους αστυνομικούς ως «ξύλο». Ακόμη, σύμφωνα πάντα με το βρετανικό ρεπορτάζ, η Καρολάιν χρησιμοποιούσε τη συντομογραφία «PP», για να χαρακτηρίσει ως «παλιοπ…» τον άντρα με τον οποίο απέκτησε τη μικρή Λυδία.

Τα σενάρια για τη δολοφονία της Καρολάιν

Μιλώντας στην εκπομπή «Αννίτα Κοίτα» ο πρόεδρος Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων, αναφέρθηκε στη στυγερή δολοφονία στα Γλυκά Νερά και στις διαφορετικές εκδοχές που έχει υποστηρίξει ο δράστης, αλλά και στη σημασία των ιατροδικαστικών ευρημάτων. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν αυτό στη συγκεκριμένη υπόθεση. Τώρα που βλέπουμε τα πράγματα πιο ψύχραιμα και με μια απόσταση από το γεγονός, κατ’ ουσίαν ιατροδικαστικά δεν ήταν μία δύσκολη υπόθεση γιατί ήταν ένας κλασικός ασφυκτικός θάνατος. Μία εγκληματική ενέργεια ενός ανθρώπου απέναντι σε έναν άλλον με έναν ασφυκτικό θάνατο με απόφραξη των αεροφόρων οδών. Αυτό που έκανε το συγκεκριμένο έγκλημα σύνθετο είναι ότι αυτός ο άνθρωπος, όποτε παρουσιαζόταν στην αστυνομία έδινε διαφορετική εκδοχή για το οτιδήποτε, και πλέον δίνει διαφορετικές εκδοχές ακόμα και για τον τρόπο θανάτου της γυναίκας του, που μόνο αυτός γνωρίζει 100% το πώς διεπράχθη αυτό το έγκλημα. Μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις και σενάρια», δήλωσε αρχικά ο κ. Λέων.

«Θα πρέπει οπωσδήποτε να ολοκληρωθούν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις. Για παράδειγμα να δει το φως της δημοσιότητας η τοξικολογική εξέταση. Λάμβανε ή όχι κάποια φαρμακευτική αγωγή, της χορηγήθηκε κάποιο φάρμακο πριν τον θάνατο ή όχι; Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα το οποίο πρέπει να απαντηθεί για να δούμε και το αν οι αντιστάσεις είχαν αρθεί με κάποιο διαφορετικό τρόπο από ότι μόνο με την βία», προσέθεσε.

«Επίσης πρέπει να δούμε και την πλήρη ιατροδικαστική έκθεση, ειδικά την αρχική ιατροδικαστική έκθεση, η οποία καταγράφει πλήρως όλες τις σωματικές βλάβες της κοπέλας για να γνωρίζουμε τι είχε η κοπέλα πάνω στο σώμα της και κατά πόσο το κάθε εύρημα από αυτό, το κάθε εύρημα ή εκδορά ταιριάζει και με ποια από όλες τις εκδοχές του δράστη. Όλα πρέπει να συνεκτιμηθούν γιατί απ' ότι φαίνεται ο δράσης ακόμα δεν πρέπει να λέει ακόμα την πλήρη αλήθεια ή κι αν την λέει, με τόσα ψέματα όλοι μας έχουμε το δικαίωμα να τον αμφισβητήσουμε. Ως ειδικοί θα πρέπει να αναμένουμε να ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις, να βγουν όλα τα αποτελέσματα για να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα για τον μηχανισμό θανάτου της κοπέλας», κατέληξε ο πρόεδρος Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας.

Το μυστήριο με το σπίτι στη Σούδα

Μυστήριο καλύπτει το ταξίδι που φέρεται να έκανε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη Σούδα η 20χρονη Καρολάιν, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύζυγο της και καθ’ ομολογίαν δράστη, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στα Γλυκά Νερά. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου η 20χρονη φέρεται να επισκέφθηκε με ένα ακόμη πρόσωπο τη Σούδα, προκειμένου να δει ένα σπίτι για να το ενοικιάσει.

Μιλώντας στο Creta24 η ιδιοκτήτρια του σπιτιού αποκάλυψε πως η Κάρολαιν δεν επισκέφθηκε ποτέ το συγκεκριμένο σπίτι φωτογραφίες του οποίου έχουν δημοσιευθεί σε Μέσα Ενημέρωσης. «Δεν ήρθε εδώ, ούτε τηλέφωνο με έχει πάρει αυτή η κοπέλα, ούτε ο σύζυγος της. Το έχω ανεβάσει σε site το οποίο μπορεί να είδε και να αποθήκευσε στο λάπτοπ της, για να το δει κάποια στιγμή και δεν πρόλαβε να το δει».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, το συγκεκριμένο σπίτι νοικιαζόταν ως το Δεκέμβρη ενώ αυτή τη στιγμή μένει η κόρη της. «Αυτή τη στιγμή μένει η κόρη μου προσωρινά, μέχρι να το πουλήσω, γιατί το έχω βάλει σε μεσιτικά γραφεία για πούλημα. 

Η ιδιοκτήτρια είπε επίσης ότι έχει έρθει και η ίδια σε επικοινωνία με τη μεσίτρια της, η οποία έχει αναλάβει τη διαδικασία πώλησης του σπιτιού. «Έχω μιλήσει με τη μεσίτρια μου, ούτε η κοπέλα που έχει το μεσιτικό γραφείο μίλησε μαζί της».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA