Μενού
  • Α-
  • Α+

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ιερομόναχος για την επίθεση με βιτριόλι στη Μόνη Πετράκη, καθώς με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας- εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του. Ο κατηγορούμενος υπέβαλε αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης το οποίο και έγινε δεκτό από την ανακρίτρια. Στο υπόμνημά του υποστήριξε ότι πάσχει από μανιοκατάθλιψη, ότι αγόρασε το υγρό από το ίντερνετ και ότι ήταν ουσιαστικά φυτοφάρμακο, ενώ δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό, αλλά θόλωσε. 

«Θόλωσα, έχω διάγνωση για μανιοκατάθλιψη»

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο καθαιρεθείς ιερέας υποστήριξε πως «Πήγα εκεί για να κάνω κακό στον εαυτό μου κι όχι στους άλλους γιατί ήταν άδικο να με καθαιρέσουν. Η απόφαση ήταν προειλημμένη και απόδειξη αυτού ήταν πως δεν με άφηναν καν να μιλήσω. Όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση, σε ένδειξη αγανάκτησης και πόνου ψυχής, έβγαλα το καυστικό υγρό και έριξα πρώτα σε μένα, εξ αυτού του λόγου φέρω και ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια. Ύστερα όμως θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα, χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν από τους μητροπολίτες ή τους παρευρισκόμενους», υποστήριξε μεταξύ άλλων στο υπόμνημά του. Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη για την πραξη του και δήλωσε συγκλονισμένος και συντετριμμένος: «Ευθύς εξαρχής επιθυμώ να εκφράσω την αμέριστη συμπόνοια στους παθόντες κααι στους συγγενείς και οικείους των τραυματισθέντων. Είμαι απόλυτα συγκλονισμένος και συντετριμμένος από το περιστατικό και μοναδική μου σκέψη και μέλημα είναι να συμπαρασταθώ με κάθε δυνατό τρόπο στους παθόντες, προκειμένου να απαλύνω τη βλάβη που προκάλεσα εκ της άκουσιας συμπεριφοράς μου.»

Στο σύντομο ιστορικό του απολογητικού υπομνήματος ο κατηγορούμενος αναφέρεται στην υπόθεση που τον έφερε ενώπιον του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για σκευωρία. Ο κατηγορούμενος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ήταν μια σκευωρία η υπόθεση του 2018 της μικροποσότητας του 1,8 γραμμαρίων».

Ο ίδιος κατονομάζει τους ηθικούς αυτουργούς της σκευωρίας και υποστηρίζει ότι γνώριζε πράγματα για τους δυο «διώκτες» του, καθώς «γνώριζα παραπτώματα όπως αυτό της παιδοφιλίας και της ομοφυλοφιλίας». Η Εκκλησία ήταν και είναι η διαφυγή μου από τα ψυχικά προβλήματα που με διακατέχουν από μικρό παιδί. Πριν από 1,5 μήνα βρήκα ένα τηλέφωνο από μια ομάδα χημική στο διαδίκτυο και αγόρασα στη τιμή των 45 ευρώ το υγρό, το οποίο με διαβεβαίωσαν πως είναι χημικό για τους αγρούς, για τα χόρτα. Αυτό που ήθελα να πράξω ήταν κακό στον  εαυτό μου, αν ήταν αρνητική η απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου. Πάντα κακό στον εαυτό μου ήθελα και θέλω να κάνω, έχοντας και διαγνώσεις των ιατρών πως πάσχω από μανιοκατάθλιψη και μεικτή κατάθλιψη με κρίσεις πανικού, έχοντας έντονα συμπτώματα ψυχοσωματικά.

Ο λόγος που έκανα την απονενοημένη μου πράξη, για να κάνω κακό στον εαυτό μου, καθώς η απόφαση της καθαίρεσής μου ήταν προειλημμένη και απόδειξη αυτού ήταν πως δεν με άφηναν καν να μιλήσω. Όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση, σε ένδειξη αγανάκτησης και πόνου ψυχής, έβγαλα το καυστικό υγρό και έριξα πρώτα σε μένα, εξ αυτού του λόγου φέρω και ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια. Ύστερα όμως θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα, χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν από τους μητροπολίτες ή τους παρευρισκόμενους».

Τι είχε συμβεί στις 23 Ιουνίου 

Για υπόθεση ναρκωτικών κατηγορούνταν ο ιερέας ο οποίος επιτέθηκε με βιτριόλι μέσα στη Μονή Πετράκη εναντίον 7 μητροπολιτών μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου το οποίο εξέταζε την υπόθεσή του. Ο κληρικός προερχόταν από τη μητρόπολη Βέροιας και επρόκειτο να καθαιρεθεί από το αξίωμά του. Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Ιουνίου, ο κληρικός που βρίσκονταν ενώπιον του συνοδικού δικαστηρίου έβγαλε από την τσέπη του ένα μπουκαλάκι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε στην έδρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA