ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/06/2021 19:56

Self test: Διευκρινίσεις Κοντοζαμάνη για τη διάθεσή τους από σούπερ μάρκετ

Η ρύθμιση θα ενεργοποιηθεί μόνο σε περίπτωση άρνησης τοπικού φαρμακευτικού συλλόγου για τη δωρεάν διάθεσή των self test από τα φαρμακεία

Self test: Διευκρινίσεις Κοντοζαμάνη για τη διάθεσή τους από σούπερ μάρκετ
Self test (πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Νομοτεχνική βελτίωση στη ρύθμιση δωρεάν διάθεσης - έως το Σεπτέμβριο - των self test ανίχνευσης κορονοϊού και από τα σούπερ μάρκετ, προκειμένου αυτή να ενεργοποιηθεί μόνο στην περίπτωση που υπάρχει άρνηση τοπικού φαρμακευτικού συλλόγου για τη διάθεσή τους από τα φαρμακεία, κατέθεσε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Είχε τεθεί αυτό στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (σ.σ. διάθεση από σούπερ μάρκετ). Ρόλος του κράτους είναι να προστατεύει τους πολίτες και να διασφαλίσει την ομαλή διάθεση προς αυτούς. Και είχαμε πει εξαρχής ότι θα αναζητήσουμε εναλλακτικά κανάλια διανομής», τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης λίγο πριν την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας.

Μελετημένες όλες οι δικλίδες ασφαλείας για τους κατ’ οίκων εμβολιασμούς

Παράλληλα, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι το σχέδιο για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς από ιδιώτες γιατρούς είναι έτοιμο προς άμεση εφαρμογή μετά την οριστικοποίηση ορισμένων τυπικών διαδικασιών και διαβεβαίωσε ότι υπάρχει μέριμνα για την απολύτως ασφαλή διενέργειά τους.

«Γνωρίζουμε και πώς θα γίνουν και πώς θα διακινηθούν τα εμβόλια και υπό ποιες συνθήκες και πώς ο γιατρός πρέπει να αντιμετωπίσει την περίπτωση ανεπιθύμητης ενέργειας στον κατ’ οίκον εμβολιασμό», σημείωσε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Άγνωστο αν θα απαιτηθεί 3η δόση εμβολίου ή επαναληπτικός εμβολιασμός

Εξηγώντας παράλληλα το σκεπτικό πίσω από την έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες στην παρούσα φάση, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «δεν έχουμε ακόμα τα επιστημονικά δεδομένα στη διάθεσή μας τι θα γίνει του χρόνου; θα γίνει τρίτη δόση; επανάληψη του εμβολιασμού;».

Το ΕΣΥ άντεξε γιατί πήραμε σκληρές αποφάσεις κι ο λαός πειθάρχησε

Απορρίπτοντας, δε, την κριτική της αντιπολίτευσης και δη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Κοντοζαμάνης, είπε πως «το ΕΣΥ άντεξε» χάρη στις σκληρές αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση τις κρίσιμες στιγμές αγνοώντας το πολιτικό κόστος και στην πειθαρχία των Ελλήνων. Δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει το εθνικό σύστημα υγείας σε προσωπικό και δομές με στόχο να χτίσει το νέο ΕΣΥ, για τη διαμόρφωση του οποίου κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις σε συστράτευση παραμερίζοντας την μικροκομματική πολιτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
SELF TEST ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ