Μενού
  • Α-
  • Α+

Το νούμερο «2» της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς είχε επιλέξει μία ήσυχη και οικογενειακή γειτονιά για να μείνει, εκτός των ραντάρ της αστυνομίας. Από τον Οκτώβρη του 2020 ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν άφαντος με τις διωκτικές αρχές να τον αναζητούν σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα είχε ακουστεί ότι μπορεί και να διέφυγε στο εξωτερικό. Πάντως, όπως ανέφερε ανώτερη πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο Reader.gr, εκτιμάται πως ο Χρήστος Παππάς δεν έφυγε ποτέ από τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη: Χρήστος Παππάς: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από 9 μήνες – Η κρυψώνα στου Ζωγράφου και η Ουκρανή που τον έκρυβε

Η ισόγεια κατοικία στην οδό 28ης Οκτωβρίου στου Ζωγράφου είχε γίνει επί μήνες το κρησφύγετο του. Τα παντζούρια του σπιτιού ήταν πάντα κλειστά σύμφωνα με τους γείτονες και κανένας τους δεν είχε αντιληφθεί ότι εκεί πέρα κρυβόταν το δεξί χέρι το Νίκου Μιχαλολιάκου. Όσοι ερωτήθηκαν έδωσαν την ίδια απάντηση «αποκλείεται να βρισκόταν εδώ. Δεν τον είχαμε δει». Πάντως χαρακτηριστική είναι η ελληνική σημαία η οποία ήταν μόνιμα απ' έξω, αλλά σε κανέναν δεν μπορούσε να περάσει από το μυαλό του ότι εκεί βρισκόταν ο φυγάς Χρήστος Παππάς.

Δεν είχαν δει ποτέ τον Χρήστο Παππά 

Κάτοικοι από τα γύρω σπίτια μιλώντας στο Reader.gr ανέφεραν πως το μόνο άτομο που είχαν δει να μπαινοβγαίνει μέσα από το σπίτι ήταν η 52χρονη Ουκρανή, η οποία και συνελήφθη μαζί του. Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά την έβλεπαν συνέχεια όταν έβγαζε το σκυλί έξω, ή πήγαινε για ψώνια ή για να πετάξει τα σκουπίδια. Η ίδια είχε πάρει ελληνική υπηκοότητα και υπέθαλπε τον καταδικασμένο Χρήστο Παππά. Χαρακτηριστικό είναι ότι ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Ηλία Κασιδιάρη το 2019 στον Δήμο Αθηναίων πράγμα το οποίο μαρτυρά τους στενούς δεσμούς που είχε με την Χρυσή Αυγή. Εάν κοιτάξει κάποιος το χάρτη θα διαπιστώσει ότι το στέλεχος της Χρυσής Αυγής δεν βρισκόταν πολλά χιλιόμετρα μακριά από την ΓΑΔΑ, εκεί δηλαδή που δεν περίμενε κανείς ότι θα είναι και ίσως για αυτόν τον λόγο οι αστυνομικοί δεν είχαν καταφέρει να τον εντοπίσουν.

Μόνο λίγο πριν την έφοδο κατάλαβαν οι κάτοικοι ότι κάτι γίνεται

Τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν «αθόρυβα» σχεδόν την επιχείρηση στην οικία που κρυβόταν το στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν μέσα στο σπίτι τον πέτυχαν πάνω στο φαγητό. Σύμφωνα με τα όσα λένε αυτόπτες μάρτυρες ξαφνικά διαπίστωσαν κινητικότητα στο ήρεμο στενό τους καθώς ξεκινούσε η αστυνομική επιχείρηση. Όταν είδαν τους πάνοπλους αστυνομικούς να κατεβαίνουν από τα συμβατικά οχήματα κατάλαβαν ότι κάτι συνέβαινε και ότι στην οικία της 28ης Οκτωβρίου κρυβόταν κάποιος σημαντικός «στόχος».

Ένα ύποπτο αυτοκίνητο πάρκαρε στην περιοχή

Γείτονας που μένει στον ίδιο δρόμο όπου βρισκόταν το κρησφύγετο του Χρήστου Παππά, μίλησε στο Reader.gr και ανέφερε πως «Δεν τον είχαμε αντιληφθεί, ειδικότερα τώρα με τις μάσκες δεν μπορείς να καταλάβεις ποιος ακριβώς είναι ο καθένας». Σε ό,τι έχει να κάνει με την Ουκρανή ο γείτονας του πρώην φυγά Χρήστου Παππά, σημείωσε πως δεν μπορεί να καταλάβει ποια είναι, αλλά αν δει φωτογραφίες θα μπορέσει να την αναγνωρίσει. Καταλήγοντας αποκάλυψε πως τώρα τελευταία υπήρξε ένα ύποπτο σκούρο αυτοκίνητο γαλλικής μάρκας, το οποίο δεν είχε ξανά δει και πάρκαρε στο στενό, πράγμα το οποίο του έκανε εντύπωση.

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο. Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.»

Μετά τη σύλληψη, ο Χρήστος Παππάς οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής, στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ και το επόμενο βήμα είναι να βρεθεί το πρωί της Παρασκευής (2/7) στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, κι από εκεί στις φυλακές Δομοκού καθώς είναι ήδη καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, λόγω της δράσης του στη Χρυσή Αυγή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA