Μενού
  • Α-
  • Α+

Καθόλου δεν πιστεύουν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ότι ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς σκόπευε τον επόμενο μήνα να παραδοθεί στις Αρχές, όπως είπε στους αστυνομικούς που του πέρασαν χειροπέδες στο σπίτι της Ουκρανής στου Ζωγράφου, αντιθέτως εκτιμούν ότι η σκέψη του ήταν να εξαφανιστεί στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, τις επόμενες ημέρες θα δουν το φως της δημοσιότητας στοιχεία τα οποία θα αποδεικνύουν για ποιο λόγο οι αστυνομικοί λένε ότι ο Παππάς δεν θα έμενε στην Ελλάδα. Εξάλλου, με βάση το ίδιο ρεπορταζ, εκτιμάται ότι δύσκολα θα έμενε κι άλλο στο σπίτι στο οποίο ήταν κλεισμένος 9 ολόκληρους μήνες.  Δεν είναι δε τυχαίο, οτι η Αστυνομία έψαχνε και σε χώρες του εξωτερικού να τον βρει.

Διαβάστε ακόμη: Χρήστος Παππάς: Πώς είναι σήμερα ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής (φωτογραφίες)

Μάλιστα θεωρούν ότι έιχε αρχίσει να κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες όσο ήταν σε εξέλιξη η δίκη στο Εφετείο. Είχε δηλαδή αγοράσει αυτοκίνητο και το είχε ασφαλίσει ώστε να μην κινήσει υποψίες ότι κάτι ύποπτο ετοίμαζε. Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι σιγά σιγά μετέφερε πράγματα στου Ζωγράφου και τη μέρα της καταδίκης πήγε εκεί και παρέμεινε 9 μήνες, μη έχοντας βρει τρόπο να φύγει άμεσα. Οι αστυνομικοί μάλιστα πιστεύουν ότι επικοινωνούσε με συγγενείς και φίλους μάλλον μέσω ταχυδρομείου ή με μεταφορά φακέλων μέσω άλλων άτόμων.

Πώς έφτασαν στην Ουκρανή 

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική εστίασε σε 300 άτομα, έψαχνε όμως ειδικά κάποιον ή κάποια που να μη ζει με άλλους στο σπίτι, άρα να μπορεί να κρύψει κάποιον, να έχει χρήματα για να συντηρεί άλλο ένα άτομο και η γυναίκα τα είχε αυτά. Όταν δε άρχισαν να τη θέτουν σε στενό κλοιό, διαπίστωσαν ότι όταν ψώνιζε, ψώνιζε για περισσότερα από ένα άτομο και αυτό ήταν επιβαρυντικό στοιχείο.

Τι είπε η 52χρονη στην αστυνομία 

Απίθανες δικαιολογίες, όπως ότι της χτύπησε την πόρτα ζητώντας της να φάει, είπε στην απολογία της η 52χρονη Ουκρανή στο σπίτι της οποίας, στου Ζωγράφου, εντοπίστηκε ο Χρήστος Παππάς. Η άκρη του νήματος για τον εντοπισμό του ήταν ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που έγινε στην αστυνομία στις 8 το βράδυ της Πέμπτης (1/7) και αυτό οδήγησε τους αστυνομικούς στο σπίτι της 52χρονης Ουκρανής

Σύμφωνα με τις καταθέσεις αστυνομικών που αναγνώστηκαν στο δικαστήριο, στις 8 χθες το βράδυ έγινε ένα τηλεφώνημα στην αστυνομία στο οποίο άγνωστος ενημέρωνε ότι η 52χρονη «κρύβει στο σπίτι της τον Χρήστο Παππά της Χρυσής Αυγής». Στη συγκεκριμένη διεύθυνση μετέβησαν οι αστυνομικοί και κατά την είσοδό τους στο διαμέρισμα «εντοπίστηκε ο αναζητούμενος.

Η 52χρονη δεν έπεισε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο με τους... απίθανους ισχυρισμούς της, όπως για παράδειγμα ότι ο Χρήστος Παππάς βρέθηκε σπίτι της... κατά τύχη και «δεν τον περίμενε» και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών. Από τους 30 μήνες οι τρεις είναι εκτιτέοι και οι υπόλοιποι με αναστολή. Η 52χρονη αφήνεται ελεύθερη ενώ δεν της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου.

Εφτασε στις φυλακές Δομοκού – Ζήτησε να μείνει μαζί με τον Γιάννη Λαγό

Στις φυλακές Δομοκού βρίσκεται πλέον ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, μαζί με τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες. Ο 59χρονος μετήχθη το απόγευμα της Παρασκευής στις φυλακές Δομοκού όπου παρελήφθη από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έδωσε ήδη μια πρώτη συνέντευξη στον διευθυντή των φυλακών και στην συνέχεια οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο, όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό, όπου θα παραμείνει απόψε και για μία εβδομάδα ή 14 μέρες, ενώ παράλληλα θα υποβληθεί σε μοριακά τεστ και αναλύσεις για Covid-19.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Reader, ο Χρήστος Παππάς αρχικά δεν ήθελε καν να πάει στις φυλακές Δομοκού. Από τη στιγμή όμως που πήγε, ανέφερε στους ιθύνοντες των φυλακών πως μόλις τελειώσει η υποχρεωτική καραντίνα λόγω κορονοϊού θα προτιμούσε να είναι στο κελί μαζί με τον Γιάννη Λαγό. Αυτό όμως θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες, αφού σταθμιστούν όλοι οι παράγοντες, προκειμένου να διατηρηθούν ισορροπίες μέσα στη φυλακή.

Πάντως, και ο ειδικός χώρος που θα κρατηθεί προσωρινά ο Χρήστος Παππάς, βρίσκεται επίσης στην πτέρυγα που βρίσκονται και τα άλλα φυλακισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης 

Ο Χρήστος Παππάς έπεσε στα χέρια των Αρχών το βράδυ της Πέμπτης, 1 Ιουλίου. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έφτασαν στο σπίτι στου Ζωγράφου, όπου κρυβόταν, απέκλεισαν τους γύρω δρόμους και έτσι έστησαν την επιχείρηση σύλληψης του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, που διήρκησε περίπου 40 λεπτά. Ο Χρήστος Παππάς δεν έφερε αντίσταση και φαίνεται να είπε στους αστυνομικούς: «Εντάξει, τελείωσε, έρχομαι». 

Τη νύχτα του την πέρασε στον 12ο όροφο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Ο καταζητούμενος για εννέα μήνες κρυβόταν σε ένα διαμέρισμα στου Ζωγράφου. Είχε φροντίσει ο Χρήστος Παππάς όλο αυτό το διάστημα να αλλάξει την εμφάνισή του, να ξυρίσει το μούσι του και να κρατήσει μόνο το μουστάκι. Ο Χρήστος Παππάς εντοπίστηκε να έχει λίγα παραπάνω κιλά

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA