Μενού
  • Α-
  • Α+

Οκτώ μήνες μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και τη φυλάκιση του «διευθυντηρίου», ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστος Παππάς συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστεί η ποινή του δικαστηρίου και να μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού.

Διαβάστε ακόμη: Χρήστος Παππάς: Στις φυλακές Δομοκού μαζί με άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής

Ο Χρήστος Παππάς, ο πιο στενός συνεργάτης του Νίκου Μιχαλολιάκου, συνελήφθη την ώρα που έτρωγε μαζί με την 52χρονη Ουκρανή που τον έκρυβε σε σπίτι στου Ζωγράφου. Οκτώ μήνες μετά την καταδίκη, ο Χρήστος Παππάς οδηγήθηκε με ασημί τζιπ στη ΓΑΔΑ και σε φωτογραφίες που δημοσίευσε το πρακτορείο Eurokinissi είναι εμφανές πως έχει πάρει βάρος και έχει ξυρίσει το μούσι του, κρατώντας μόνο το μουστάκι. 

Χρήστος Παππάς: «Εντάξει, τελείωσε»

Ο Χρήστος Παππάς έπεσε στα χέρια των Αρχών το βράδυ της Πέμπτης, 1 Ιουλίου. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έφτασαν στο σπίτι στου Ζωγράφου, όπου κρυβόταν, απέκλεισαν τους γύρω δρόμους και έτσι έστησαν την επιχείρηση σύλληψης του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, που διήρκησε περίπου 40 λεπτά. Ο Χρήστος Παππάς δεν έφερε αντίσταση και φαίνεται να είπε στους αστυνομικούς: «Εντάξει, τελείωσε, έρχομαι». 

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο Reader.gr, όλο αυτό το διάστημα ο Χρήστος Παππάς δεν είχε αντιληπτός. Οι γείτονες δεν είχαν δει ποτέ τον καταζητούμενο υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής. Είχαν δει, όμως, αρκετές φορές την 52χρονη Ουκρανή που είχε πολιτογραφηθεί Ελληνίδα το 2017, να βγάζει βόλτα τον σκύλο, να κάνει ψώνια και να πετάει τα σκουπίδια. 

Χρήστος Παππάς: Από την καταδίκη στη διαφυγή 

Ο Χρήστος Παππάς καταδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2020, από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών σε 13 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση. Ωστόσο, διέφυγε της σύλληψης με τους αστυνομικούς να τον ψάχνουν για εννέα μήνες. 

Μέσω του δικηγόρου του, Περικλή Σταυριανάκη, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, είχε δηλώσει μέρες μετά τη διαφυγή του, ότι δεν θα παραδοθεί στους αστυνομικούς, αρνούμενος να εκτίσει την ποινή του για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πάντως, είχε δηλώσει εδώ και μήνες: «Ο Χρήστος Παππάς θα συλληφθεί. Τελεία και παύλα». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA