Μενού
  • Α-
  • Α+

Από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου τίθενται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα  με green pass που αφορούν στις μετακινήσεις με πλοία και αεροπλάνα με στόχο την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού, ειδικά τώρα, που η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει κι ανησυχεί ολοένα και περισσότερο.

Διαβάστε ακόμη: Πόσοι είναι οι ανεμβολίαστοι στη χώρα – Ποιες ηλικιακές ομάδες θα δυσκολέψουν τα νέα μέτρα

Οι τελευταίοι εκδρομείς έφυγαν σήμερα με αεροπλάνα, τρένα και πλοία με τα προηγούμενα περιοριστικά μέτρα, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα, η μετακίνηση αυστηροποιείται και πλήττει κυρίως τους ανεμβολίαστους, ενώ θέτει απαραίτητη προϋπόθεση το rapid test ή το pcr έτσι ώστε να καταστεί δυνατό το ταξίδι.

Ο Στέλιος Πέτσας, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ακόμα μεγαλύτερη αυστηροποίηση έτσι ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης σε «πράσινες» περιοχές και νησιά κι έτσι βρίσκεται στο τραπέζι το ενδεχόμενο να ισχύσουν τα μέτρα και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό. Δηλαδή, να είναι απαραίτητο το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για τους εμβολιασμένους πολίτες και το αρνητικό μοριακό ή rapid test για όσους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ τη Δευτέρα, να ισχύσουν και στις υπερτοπικές μετακινήσεις. «Δεν αποκλείω τίποτα γιατί ο μήνας Ιούλιος είναι πολύ κρίσιμος, αν θέλει κάποιος να κάνει τις διακοπές του τον Αύγουστο, έχει μέσα στον Ιούλιο κάθε δυνατότητα να κάνει το εμβόλιο και να τελειώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Πέτσας.

Σημείωσε δε ότι ενώ είχαμε φτάσει σε ένα υψηλό ρυθμό εμβολιασμών ημερησίως, όπου γίνονταν 115.000 -120.000 εμβολιασμοί την ημέρα, τώρα είμαστε κάτω από τις 90.000 εδώ κι αρκετές ημέρες, που σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται περίπου 25.000-30.000 εμβολιασμοί επιπλέον. 

Τέλος, ο κ. Πέτσας, προειδοποίησε ότι αν συνεχίσει να πέφτει ο ρυθμός των εμβολιασμών, θα πρέπει πράγματι να εξετάσουμε κάθε εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας για να είναι πιο έντονο το κίνητρο για τον εμβολιασμό. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA