Μενού
  • Α-
  • Α+

«Κόλλησα κορονοϊό στο πάρτι στην παραλιακή. Στο beach bar γινόταν χαμός. Τα μέτρα ήταν ανύπαρκτα, ούτε μάσκες φορούσε κανείς, ούτε οι αποστάσεις τηρούνταν και όλοι χόρευαν ο ένας πάνω στον άλλο». Αυτά περιγράφει στο Reader.gr 19χρονος που βρέθηκε πριν από λίγες μέρες σε πάρτι στην παραλιακή, όπου εντοπίστηκαν τουλάχιστον 100 κρούσματα κορονοϊού, όπως κατήγγειλε και ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης. 

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Ουρές για rapid test στα νότια προάστια - «Εκτίναξη» στον δείκτη θετικότητας από την αύξηση στα κρούσματα

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του νεαρού που πήγε στο beach bar για να διασκεδάσει, στο συγκεκριμένο μαγαζί δεν τηρούνταν τα μέτρα κατά του κορονοϊού. «Χόρευαν όλοι ο ένας πάνω στον άλλον και το μαγαζί ήταν ασφυκτικά γεμάτο με πάρα πολύ κόσμο», συνεχίζει ο νεαρός. Αυτό το πάρτι προκάλεσε αύξηση στα κρούσματα στα νότια προάστια με αποτέλεσμα τώρα όλοι να σπεύδουν να κάνουν rapid test. 

Οπως υποστηρίζει στη μαρτυρία του ο 19χρονος, οι περισσότεροι ήταν νέοι και απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι διασκέδαζαν και χόρευαν ο ένας πάνω στον άλλον. «Κανένας δεν φορούσε μάσκα και για τις απαραίτητες αποστάσεις ούτε λόγος», σημειώνει, τονίζοντας ότι και το προηγούμενο διάστημα σε μαγαζιά της παραλιακής και όχι μόνο γίνονταν πάρτι, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα κατά της πανδημίας, με συμμετοχή πολλών νέων που αψηφούσαν τον κίνδυνο μόνο και μόνο για να διασκεδάσουν. 

https://www.youtube.com/watch?v=5dRlKesSt6I

«Δεν ξέρω πώς κόλλησα ακριβώς, αλλά ήταν λογικό αυτό που έγινε, καθώς έτσι όπως ήταν εκεί μέσα ήταν εύκολο να κολλήσει κάποιος κορονοϊό. Εάν κάποιος ήταν θετικός στον ιό, μπορούσε να τον μεταδώσει σε αρκετά άτομα. Να σηκωθείς να περάσεις, να πας να χαιρετήσεις κάποιον, να μιλήσεις με έναν γνωστό, ερχόσουν σε επαφή με πολύ κόσμο, ήταν πολύ εύκολο να γίνει η διασπορά του κορονοϊού» λέει χαρακτηριστικά ο νεαρός. 

https://www.youtube.com/watch?v=eGRLWnd77LU

«Να κάνουν όλοι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού»

Ο 19χρονος που νοσεί με κορονοϊό στέλνει ένα μήνυμα στους νέους. «Να κάνουν όλοι το εμβόλιο κατά του ιού», αναφέρει, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να σταματήσει η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και η υπερμετάδοση του ιού. «Εμένα με πρόλαβε ο κορονοϊός», σημειώνει. 

Ο 19χρονος τώρα περνά τον κορονοϊό με ήπια συμπτώματα. Το ίδιο ήπια περνούν τον ιό και ο αδερφός του που νόσησε στο ίδιο πάρτι αλλά και κάποιοι ακόμη φίλοι του. 

Όπως βλέπετε και στα βίντεο που εξασφάλισε το Reader.gr πολλοί νέοι διασκεδάζουν σαν μην υπάρχει κορονοϊός, αγνοώντας κάθε κίνδυνο που μπορεί να δημιουργηθεί από την ανεξέλεγκτη διασπορά. Το γνωστό μαγαζί στην παραλιακή είναι ασφυκτικά γεμάτο και κανείς δεν φαίνεται να ανησυχεί για την πανδημία. Κανείς δεν φορά μάσκες και δεν κρατά αποστάσεις. Ο συνωστισμός είναι ολοφάνερος... 

Κορονοπάρτι χωρίς μάσκες και αποστάσεις και σε άλλα μαγαζιά 

Κορονοπάρτι χωρίς μάσκες και χωρίς αποστάσεις γίνονται και σε άλλα μαγαζιά της Αττικής. Σύμφωνα με τον 19χρονο, και άλλα μαγαζιά κάνουν πάρτι χωρίς να τηρούνται τα μέτρα με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος υπερμετάδοσης του ιού. 

https://www.youtube.com/watch?v=ybCpYOkGgpk
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA