Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι κρατήσεις για διακοπές σε «πορτοκαλί» προορισμούς αυξήθηκαν κατά 400% μετά την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης ότι τα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνονται χωρίς καραντίνα από τις 19 Ιουλίου. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά χθες, Πέμπτη, ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Grant Shapps, όποιος είναι πλήρως εμβολιασμένος για τον κορονοϊό ή είναι κάτω των 18 ετών δεν θα υποχρεούται πλέον να τηρήσει υποχρεωτική καραντίνα για 10 ημέρες μετά την επιστροφή του από τις «πορτοκαλί» χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία κ.α).

Προτού όμως επιστρέψουν στην πατρίδα τους, οι Βρετανοί τουρίστες θα πρέπει να κάνουν τεστ Covid, τρεις ημέρες πριν, και να υποβληθούν σε μοριακό τεστ PCR την επόμενη ημέρα από την προσγείωσή τους στη Βρετανία. «Στην ουσία, αυτό σημαίνει ότι για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, οι απαιτήσεις για τις πράσινες και τις πορτοκαλί χώρες είναι ίδιες», δήλωσε ο κ. Shapps.

Η απόφαση της κυβέρνησης του Λονδίνου, όπως αναφέρει η αεροπορική εταιρεία easyJet, οδήγησε στην κατακόρυφη αύξηση των κρατήσεων για τις χώρες της «πορτοκαλί λίστας», με τις κρατήσεις εισιτηρίων να αυξάνονται κατά 400% την τελευταία εβδομάδα και την αεροπορική να κόβει επιπλέον 145.000 εισιτήρια.

Από την πλευρά της, η εταιρεία Thomas Cook ανέφερε ότι, λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις του Λονδίνου, οι κρατήσεις εισιτηρίων για τις πορτοκαλί χώρες έχουν διπλασιαστεί. Εκπρόσωπός της έσπευσε να δηλώσει, όπως αναφέρει το «Sky News» ότι η Ελλάδα είναι η πιο κερδισμένη από την «πορτοκαλί οικογένεια» καθώς οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής με προορισμό τη χώρα μας έχουν τριπλασιαστεί.

Η πλατφόρμα Skyscanner δήλωσε ότι η κίνηση αυξήθηκε κατά 53% μόλις μισή ώρα μετά τις ανακοινώσεις του Βρετανού υπουργού Μεταφορών, σε σύγκριση με την ίδια ώρα την Τετάρτη. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Martin Nolan το χαρακτήρισε ως «άμεση αύξηση στις αναζητήσεις» και «τεράστια στιγμή για τη βρετανική ταξιδιωτική βιομηχανία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA