Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, 10 Ιουλίου, στα Νέα Στύρα Ευβοίας. Μάλιστα ενεργοποιήθηκε και ο ευρωπαϊκός αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης «112» που καλεί τους κάτοικους του Νημποριού, το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά, καθώς οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν τις προσπάθειες για κατάσβεση της φωτιάς, να κατευθυνθούν προς Μαρμάρι.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στον Βαρνάβα: Πιθανότατα ξεκίνησε από κολόνα της ΔΕΗ

Η φωτιά καίει σε δασική έκταση και στο σημείο έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής. Το μήνυμα από την Πολιτική Προστασία μέσω του 112 που έλαβαν και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής αναφέρει:

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Νημποριού Εύβοιας απομακρυνθείτε τώρα προς Μαρμάρι – Κάρυστο για προληπτικούς λόγους. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή».

Τι δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης της Εύβοιας

«Εργαζόμαστε για να αποτρέψουμε την επέκταση της φωτιάς προς τον οικισμό Νημποριό που έχει εκκενωθεί προληπτικά» δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης που βρίσκεται στο μέτωπο της φωτιάς.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fttseco%2Fvideos%2F553351496093035%2F&show_text=0&width=267

Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις μεταξύ των οποίων τρία ελικόπτερα, δύο αεροπλάνα. ισχυρές επίγειες δυνάμεις οι οποίες ενισχύονται και από πυροσβεστικά οχήματα που μετακινούνται προς την περιοχή ενώ παράλληλα υπάρχουν υδροφόρες της Περιφέρειας Στερεάς και των δήμων όπως επίσης και χωματουργικά μηχανήματα.

«Στην αρχή η φωτιά κινήθηκε επικίνδυνα και προς τα Νέα Στύρα. Φοβηθήκαμε αλλά πολύ γρήγορα έφτασαν πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες απομάκρυναν κάθε κίνδυνο. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει μέτωπο προς τα Νέα Στύρα και επικεντρώνονται όλες οι προσπάθειες προς το Νημποριό όπου έχει εκκενωθεί προληπτικά το χωριό» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Παπανικολάου ξενοδόχος από την περιοχή και ο ίδιος διαπιστώνει ακόμη ότι «απέτρεψαν τον κίνδυνο επέκτασης της φωτιάς στα Νέα Στύρα οι ισχυρές δυνάμεις που έφτασαν στην περιοχή τόσο οι επίγειες όσο και τα σινούκ και απομάκρυναν τον εφιάλτη. Το μέτωπο πάντως εξακολουθεί είναι μεγάλο καθώς υπάρχουν ισχυροί άνεμοι» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA